Journals / Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi / 2016 / Sayı: 48

Ekonomide Partizan Etkiler

Pages
1–15
Publication Date
2016-11-18
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Bu durum, Türkiye ekonomisinde seçim zamanlarında hükümetlerin uyguladıkları ekonomi politikalarında çok ciddi farklılıklar olmadığını ve partizan esaslı salınımların sağlıklı oluşmadığını göstermektedir.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Partizan devresel dalgalanmalar; ülke ekonomilerinde seçim zamanlarında farklı siyasi görüşü savunan partilerin ekonomide meydana getirdiği ideolojik dalgalanmalar (tavırlar) olarak bilinmektedir.
📊
Key Findings & Data:Çalışmanın amacı, Türkiye’de 1987-2011 yılları arasındaki yedi genel seçim döneminde siyasi otoritenin partizan (ideolojik) bir tavır sergileyip sergilemediğini araştırmaktır.
💡
Conclusion & Impact:Bu durum, Türkiye ekonomisinde seçim zamanlarında hükümetlerin uyguladıkları ekonomi politikalarında çok ciddi farklılıklar olmadığını ve partizan esaslı salınımların sağlıklı oluşmadığını göstermektedir.
🔬Design:Research Article
📍Scope:2011 Verileri
⚙️Variables:Partizan Teori · Seçimler · Hükümet Politikaları

Özet

Partizan devresel dalgalanmalar; ülke ekonomilerinde seçim zamanlarında farklı siyasi görüşü savunan partilerin ekonomide meydana getirdiği ideolojik dalgalanmalar (tavırlar) olarak bilinmektedir. Çalışmanın amacı, Türkiye’de 1987-2011 yılları arasındaki yedi genel seçim döneminde siyasi otoritenin partizan (ideolojik) bir tavır sergileyip sergilemediğini araştırmaktır. Zaman serisi metodolojisinin kullanıldığı çalışmada, bazı makroekonomik değişkenlerin partizan amaçlı devresel dalgalanmaları oluşturduğuna yönelik çok zayıf bulgular edinilmiştir. Bu durum, Türkiye ekonomisinde seçim zamanlarında hükümetlerin uyguladıkları ekonomi politikalarında çok ciddi farklılıklar olmadığını ve partizan esaslı salınımların sağlıklı oluşmadığını göstermektedir.

🔖

Cite This Article

Akan, Y., Kanca, O. C. (2016). Ekonomide Partizan Etkiler. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Sayı: 48, 1–15. https://ajindex.com/articles/119148

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...