Journals / European Oral Research / 2004 / Cilt: 38 - Sayı: 3-4

ODONTOJEN KAYNAKLI BİR ABSEDEN İZOLE EDİLEN KLİNDAMİSİNE DİRENÇLİ STREPTOCOCCUS CONSTELLATUS:OLGU SUNUMU/ CLINDAMYCIN RESISTANT STREPTOCOCCUS CONSTELLATUS ISOLATED FROM ODONTOGENİC ABSCESS:A CASE REPORT

Pages
31–36
Publication Date
2012-05-16
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Alfa homolitik streptokokların etken olabileceği olgularda klindamisine karşı direnç gözönünde bulundurulmalıdır.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:"Streptococcus anginosus" ya da "streptococus milleri" grubu olarak adlandırılan bakterilerde klindamisine direncin arttığı bilinmektedir.
📊
Key Findings & Data:Klindamisin son yıllarda diş hekimliğinde seçimlik bir ilaç olarak kullanılmaktadır.Diş kaynaklı bir abseden izole edilen söz konusu gruptan olan streptococcus constellatus bakterisinin klindamisine dirençli bulunması nedeniyle bu olgu bildirilmeye değer bulunmuştur.
💡
Conclusion & Impact:Alfa homolitik streptokokların etken olabileceği olgularda klindamisine karşı direnç gözönünde bulundurulmalıdır.
🔬Design:Experimental Field Trial
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Domain Parameters

Özet

"Streptococcus anginosus" ya da "streptococus milleri" grubu olarak adlandırılan bakterilerde klindamisine direncin arttığı bilinmektedir. Klindamisin son yıllarda diş hekimliğinde seçimlik bir ilaç olarak kullanılmaktadır.Diş kaynaklı bir abseden izole edilen söz konusu gruptan olan streptococcus constellatus bakterisinin klindamisine dirençli bulunması nedeniyle bu olgu bildirilmeye değer bulunmuştur. Abseden intraoral olarak ponksiyonla alınan cerahat örneği anaerop bakteriyolojik kültür yöntemiyle incelenmiştir. Antibiyolojik duyarlılık deneyi, agar disk duyarlılık yöntemine göre yapılmıştır.Saf kültür halinde >10 cfu/ml alfa hemolitik streptokoklar üremiştir. S.constellatus olarak tamınlanan suşun klindamisine dirençli olduğu belirlenmiştir. Alfa homolitik streptokokların etken olabileceği olgularda klindamisine karşı direnç gözönünde bulundurulmalıdır.

🔖

Cite This Article

KAYNAR, A., KÜLEKÇİ, G., TOPÇUOĞLU, N. B., KASIMOVA, Z. (2012). ODONTOJEN KAYNAKLI BİR ABSEDEN İZOLE EDİLEN KLİNDAMİSİNE DİRENÇLİ STREPTOCOCCUS CONSTELLATUS:OLGU SUNUMU/ CLINDAMYCIN RESISTANT STREPTOCOCCUS CONSTELLATUS ISOLATED FROM ODONTOGENİC ABSCESS:A CASE REPORT. European Oral Research, Cilt: 38 - Sayı: 3-4, 31–36. https://ajindex.com/articles/243607

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...