Journals / European Oral Research / 2026 / Volume: 42 Issue: 1-2

İMPLANT ÖNCESİ OTOJEN BLOK GREFT İLE LOKALİZE ALVEOLAR KRET OGMENTASYONU: BİR OLGU SUNUMU

Pages
—
Publication Date
2010-10-19
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Bu vaka raporu implant uygulamak üzere mandibular semfiz bölgesinden elde edilen blok greft ile lokalize alveolar kret bölgesinin ogmentasyonunu sunmaktadır.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:İmplant uygulamaları öncesi ileri düzeyde kemik defektleri sıklıkla ramus veya semfiz bölgesinden elde edilen blok greftleri gerektirirler.
📊
Key Findings & Data:Bu prosedür implantın uygun pozisyonda yerleştirilmesi için önemlidir. 33 yaşındaki kadın hasta tanı ve tedavi için İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Bölümüne olağandışı klinik görüntü; major, iltihapsal, tek taraflı sağ mandibular molar dişerinin interproksimal, marjinal ve yapışık dişetini içeren dişeti büyümesi ile yönlendirilmiştir.
💡
Conclusion & Impact:Bu vaka raporu implant uygulamak üzere mandibular semfiz bölgesinden elde edilen blok greft ile lokalize alveolar kret bölgesinin ogmentasyonunu sunmaktadır.
🔬Design:Experimental Field Trial
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Semfiz greft · Ogmentasyon · İmplant

Özet

İmplant uygulamaları öncesi ileri düzeyde kemik defektleri sıklıkla ramus veya semfiz bölgesinden elde edilen blok greftleri gerektirirler. Mandibular semfiz greft tekniği ulaşılması kolay, lokalize tamir için iyi kemik kalitesi, kortikokansellöz bir kemik greft morfolojisi ve minimal greft rezorbsiyonu sunmaktadır. Bu prosedür implantın uygun pozisyonda yerleştirilmesi için önemlidir. 33 yaşındaki kadın hasta tanı ve tedavi için İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Bölümüne olağandışı klinik görüntü; major, iltihapsal, tek taraflı sağ mandibular molar dişerinin interproksimal, marjinal ve yapışık dişetini içeren dişeti büyümesi ile yönlendirilmiştir. Hastanın tanısı detaylı dental ve medikal anamnez, klinik muayene ve radyografik bulgular zemininde generalize agresif periodontitis ile beraber lokalize dişeti büyümesi şeklinde belirlenmiştir. Periodontal tedavi olarak tüm ağız diş yüzeyi temizliği ve kök yüzeyi düzleştirme işlemi yapılmış sonrasında dişeti büyümesi ve ilgili dişler alınmıştır. Dişeti dokusunun histolojik muayenesi dev hücreli reperatif granulom olarak açığa çıkmıştır. Periodontal enflamasyonun kontrolünün devamı için aylık kontroller planlanmıştır. Operasyon bölgesinde çekim sonrası dikey ve yatay yönde lokalize kemik defekti gözlenmiştir. Kret ogmentasyonu için semfiz bölgesinden alınan blok greft kullanılmıştır. 2 implant yerleştirilmiş ve restorasyonları tamamlanmıştır. Bu vaka raporu implant uygulamak üzere mandibular semfiz bölgesinden elde edilen blok greft ile lokalize alveolar kret bölgesinin ogmentasyonunu sunmaktadır.

🔖

Cite This Article

Güvenç, D., Gökbuget, Y., Çintan, S., Çifcibaşı, E. Y., Kara, G., Akkuş, G. Ö. (2010). İMPLANT ÖNCESİ OTOJEN BLOK GREFT İLE LOKALİZE ALVEOLAR KRET OGMENTASYONU: BİR OLGU SUNUMU. European Oral Research, Volume: 42 Issue: 1-2. https://ajindex.com/articles/1255246

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (11)

  1. Annals of Periodontology., Gary C. Armitage. 1999; 4, 1-6.
  2. Periodontal Surgery a Clinical Atlas, Naoshi Sato Chapter: 5 Guided Bone Regeneration, 273.
  3. Bone Augmentation Techniques. Bradley S. McAllister and Kamran Haghighat. Journal of Periodontology 2007; 78: 377-396.
  4. Vertical alveolar ridge augmentation by means of a titanium mesh and autogenous bone grafts. Racuzzo et al. Clinical Oral Implants. Research 2004; 15: 73-81.
  5. Vertical Bone Augmentation: Where are we now? Bernstein S., Cooke J., Fotek P.,Wang HL. Impant.Dentistry 2006; 15: 219-228.
  6. Surgical Success of Intraoral Autogenous Block Onley Bone Grafting for Alveolar Ridge Augmentation Schwartz-Arad Devorah, Levin Liran, Sigal Liat Implant Dentistry 2005; 14: 131-138.
  7. Clinical results of alveolar ridge augmentation with mandibular block bone grafts in partially edentulous patients prior to implant placement Cordaro L, Amade DS, Cordaro M Clinical Oral Implants Research 2002; 13: 103-111.
  8. A New “Platinum” standart for bone grafting: Autogenous stem cellls Soltan M, Smiler G.D. and Gailani F. Implant Dentistry 2005; 14: 322- 328.
  9. A Histomorphogenic Analysis of bone grefts augmented with adult stem cellls Smiler D, Soltan M, Lee W.J. Implant Dentstry 2007; 16: 42-53.
  10. The Bone-Grafting decision tree: A systematic methodology for achieving new bone Smiler D, Soltan M. Implant Dentistry 2006; 15: 122-128.
  11. Complications of intraoral donor site for bone grafting prior to implant placement Silva Serrae FM, Cortez VLA, Moreira FWR, Mazzonetto R. Implant Dentistry 2006; 15: 420-426.