Journals / IBAD Sosyal Bilimler Dergisi / 2016 / Cilt: 1 - Sayı: 2

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BİLGİ OKURYAZARLIĞI BECERİSİNİN GELİŞİMİNDE ARAŞTIRMA METOTLARI DERSİNİN ROLÜ

Pages
154–169
Publication Date
2016-12-01
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Ardından öğrencilerin vermişoldukları her iki anket cevapları karşılaştırılmış ve öğrencilerin bu dersi almadan önce ve aldıktansonraki bilgi okuryazarlığı konusundaki gelişimleri analiz edilmiştir. 47 öğrenciye uygulanan anketdaha sonra SPSS istatistik programında değerlendirilmiştir.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Araştırma metotları dersinin bir amacı da dersi alan her öğrenciyi birer bilgi okuryazarı yapmaktır.Bu nedenle bu çalışmanın amacı, öğrencilerin araştırma metotları dersini aldıktan sonra bilgiokuryazarlığı becerilerinin gelişip gelişmediğini incelemektir.
📊
Key Findings & Data:Bu çalışmada öğrencilere araştırmametotları dersini almadan önce bir anket uygulanmış ve bu anketten bir takım veriler eldeedilmiştir.
💡
Conclusion & Impact:Ardından öğrencilerin vermişoldukları her iki anket cevapları karşılaştırılmış ve öğrencilerin bu dersi almadan önce ve aldıktansonraki bilgi okuryazarlığı konusundaki gelişimleri analiz edilmiştir. 47 öğrenciye uygulanan anketdaha sonra SPSS istatistik programında değerlendirilmiştir.
🔬Design:Survey & Empirical Study
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Bilgi okuryazarlığı · araştırma metotları · üniversite öğrencileri

Özet

Araştırma metotları dersinin bir amacı da dersi alan her öğrenciyi birer bilgi okuryazarı yapmaktır.Bu nedenle bu çalışmanın amacı, öğrencilerin araştırma metotları dersini aldıktan sonra bilgiokuryazarlığı becerilerinin gelişip gelişmediğini incelemektir. Bu çalışmada öğrencilere araştırmametotları dersini almadan önce bir anket uygulanmış ve bu anketten bir takım veriler eldeedilmiştir. Daha sonra, araştırma metotları dersini alan aynı öğrencilere aynı anket soruları dönemsonunda tekrar sorulmuş ve yine bir takım veriler elde edilmiştir. Ardından öğrencilerin vermişoldukları her iki anket cevapları karşılaştırılmış ve öğrencilerin bu dersi almadan önce ve aldıktansonraki bilgi okuryazarlığı konusundaki gelişimleri analiz edilmiştir. 47 öğrenciye uygulanan anketdaha sonra SPSS istatistik programında değerlendirilmiştir.

🔖

Cite This Article

YILDIZ, A. K. (2016). ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BİLGİ OKURYAZARLIĞI BECERİSİNİN GELİŞİMİNDE ARAŞTIRMA METOTLARI DERSİNİN ROLÜ. IBAD Sosyal Bilimler Dergisi, Cilt: 1 - Sayı: 2, 154–169. https://ajindex.com/articles/764491

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (1)

  1. AASL/AECT (American Association of School Libraries & Association for Educational Communications and Technology) (1998). Information literacy standards for student learning. Chicago: American Library Association.