Journals / Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi / 2020 / Cilt: 6 - Sayı: 2

Ecological Footprint Convergence in N11 Countries: Fresh Evidence from Fourier Stationarity Test

N11 Ülkelerinde Ekolojik Ayak İzi Yakınsaması: Fourier Durağanlık Testinden Yeni Kanıtlar

Pages
191–210
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Dolayısıyla bu sekiz ülkede politika yapıcıların çevresel politikaları yeniden düzenlemeleri önem arz etmektedir.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Çevresel kirlilik çalışmalarında kullanılan durağanlık testleri çevresel politikalar belirlemede yardımcı olmaktadır.
📊
Key Findings & Data:Bu çalışma 1971-2016 döneminde N11 olarak da bilinen yeni endüstrileşen ülkelerde kişi başına düşen ekolojik ayak izinin yakınsamasını test etmeyi amaçlamaktadır.
💡
Conclusion & Impact:Dolayısıyla bu sekiz ülkede politika yapıcıların çevresel politikaları yeniden düzenlemeleri önem arz etmektedir.
🔬Design:Research Article
📍Scope:2016 Verileri
⚙️Variables:Ekolojik Ayak İzi · Fourier Durağanlık Testi · N11

Özet

Çevresel kirlilik çalışmalarında kullanılan durağanlık testleri çevresel politikalar belirlemede yardımcı olmaktadır. Çevresel kirlilik göstergesi olarak belli başlı değişkenler bulunmaktadır. Bu değişkenlerden bir tanesi de kapsamlı bir gösterge olan ekolojik ayak izidir. Bu çalışma 1971-2016 döneminde N11 olarak da bilinen yeni endüstrileşen ülkelerde kişi başına düşen ekolojik ayak izinin yakınsamasını test etmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla panel Yatay Kesitsel Genişletilmiş Dickey-Fuller birim kök testi ve yeni geliştirilen panel Fourier durağanlık testi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre Endonezya, Pakistan ve Filipinler’de ekolojik ayak izi göstergesi durağan olmaktadır. Bu durum bu ülkelerde yakınsama olduğunu göstermektedir. Türkiye, Bangladeş, Mısır, İran, Meksika, Nijerya, Güney Kore ve Vietnam’da ise çevresel kirlilikte meydana gelen şokların etkisi kalıcı olmaktadır. Dolayısıyla bu sekiz ülkede politika yapıcıların çevresel politikaları yeniden düzenlemeleri önem arz etmektedir.

🔖

Cite This Article

YURTKURAN, S. (2020). Ecological Footprint Convergence in N11 Countries: Fresh Evidence from Fourier Stationarity Test. Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi, Cilt: 6 - Sayı: 2, 191–210. https://ajindex.com/articles/339558

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (12)

  1. Bahmani-Oskooee, M., Chang, T. ve Wu, T. (2014). Revisiting Purchasing Power Parity in African Countries: Panel Stationary Test with Sharp and Smooth Breaks. Applied Financial Economics, 24(22), 1429-1438.
  2. Bahmani-Oskooee, M., Chang, T. ve Wu, T. P. (2015). Purchasing Power Parity in Transition Countries: Panel Stationary Test with Smooth and Sharp Breaks. International Journal of Financial Studies, 3(2), 153-161. doi: 10.3390/ijfs3020153. Becker, R., Enders, W. ve Lee, J. (2006). A Stationarity Test in the Presence of an Unknown Number of Smooth Breaks. Journal of Time Series Analysis, 27(3), 381-409.
  3. Bilgili, F., ve Ulucak, R. (2018).
  4. Is There Deterministic, Stochastic, and/or Club Convergence in Ecological Footprint Indicator among G20 Countries?” Environmental Science and Pollution Research, 25(35), 35404-35419.
  5. Bilgili, F., Ulucak, R., ve Koçak, E. (2019). Implications of Environmental Convergence: Continental Evidence Based on Ecological Footprint. In Energy and Environmental Strategies in the Era of Globalization. Springer, Cham, 133-165.
  6. Breusch, T. S. ve Pagan, A. R. (1980). The Lagrange Multiplier Test and Its Applications to Model Specification in Econometrics. The Review of Economic Studies, 47(1), 239-253.
  7. Bu, M., Liu, Z., Wagner, M., ve Yu, X. (2013). Corporate Social Responsibility and the Pollution Haven Hypothesis: Evidence from Multinationals’ Investment Decision in China. Asia-Pacific Journal of Accounting & Economics, 20(1), 85-99.
  8. Cai, Y., Chang, T., ve Inglesi-Lotz, R. (2018). Asymmetric Persistence in Convergence for Carbon Dioxide Emissions Based on Quantile Unit Root Test with Fourier Function. Energy, 161, 470-481. Carrion‐i‐Silvestre, J. L., Del Barrio‐Castro, T. ve López‐Bazo, E. (2005). Breaking the Panels: An Application to the GDP Per Capita. The Econometrics Journal, 8(2), 159-175.
  9. Carrion-i-Silvestre, J. L., Kim, D., ve Perron, P. (2009). GLS-Based Unit Root Tests with Multiple Structural Breaks under both the Null and the Alternative Hypotheses. Econometric Theory, 25(6), 1754-1792.
  10. Cucek, L., Klemes, J. J., ve Kravanja, Z. (2012). A Review of Footprint Analysis Tools for Monitoring Impacts on Sustainability. Journal of Cleaner Production, 34, 9-20.
  11. DaMatta, F. M., Rahn, E., Läderach, P., Ghini, R., ve Ramalho, J. C. (2019). Why could the Coffee Crop Endure Climate Change and Global Warming to a Greater Extent than Previously Estimated?. Climatic Change, 152(1), 167-178.
  12. Destek, M. A., ve Sarkodie, S. A. (2019). Investigat