Journals / Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / 1997 / Volume: 44 Issue: 01

KÖPEK VE KEDİLERDE ENTROPİON - EKTROPİON OLGULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

F. Eser Özgencil(ANKARA ÜNİVERSİTESİ)
Pages
—
Publication Date
1997-01-01
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Bir entropion olgusu dışında, tüm opera.\yon/ardan tam başarl sağ/anarak hulhus okuli komplikaiyonlarının ortadan kalktığı g(jzlendi 1:--"ktropionlarınentropionlara oranla daha ender şekillendıği saptandı.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Çalışmamızda, 1995-1997 yıllarl arasında Cerrahi Bilim Dalı Kliniğinde entropion ve / veya ektropion tanısı konmuş değişik ırk. yaş ve cinsiyette 36 olgu (31 köpek. 5 kedi) değerlendirildi.
📊
Key Findings & Data:Bu olgulardan 32'sinde entropion, 3'ünde entropion + ektropion, 1'inde ise ektropian tamı'ı kondu.
💡
Conclusion & Impact:Bir entropion olgusu dışında, tüm opera.\yon/ardan tam başarl sağ/anarak hulhus okuli komplikaiyonlarının ortadan kalktığı g(jzlendi 1:--"ktropionlarınentropionlara oranla daha ender şekillendıği saptandı.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:ENTROPİON · EKTROPİON · KÖPEK

Özet

Çalışmamızda, 1995-1997 yıllarl arasında Cerrahi Bilim Dalı Kliniğinde entropion ve / veya ektropion tanısı konmuş değişik ırk. yaş ve cinsiyette 36 olgu (31 köpek. 5 kedi) değerlendirildi. Entropion ve ektropionlarln yerleşim yerine ve etiyolc~/isine göre bölümlendirmesi yapılarak bulbus okulide oluşturdukları komplikasyonlar saptandı. Bu olgulardan 32'sinde entropion, 3'ünde entropion + ektropion, 1'inde ise ektropian tamı'ı kondu. Entropionlar kOlzjenilal ve edinselolarak hölümlendirildi. Ü~t veya alt gözkapağı entropionlarl Pinch Tekniği ile, lateral üst alt gözkapaıtı entropionları ise Modifiye Pinch Tekniği ile opere edildi. Ektropionlar, "V- Y" Blejaroplastisi Tekniği ile opere edildi. Bir entropion olgusu dışında, tüm opera.\yon/ardan tam başarl sağ/anarak hulhus okuli komplikaiyonlarının ortadan kalktığı g(jzlendi 1:--"ktropionlarınentropionlara oranla daha ender şekillendıği saptandı.

🔖

Cite This Article

Özgencil, F. E. (1997). KÖPEK VE KEDİLERDE ENTROPİON - EKTROPİON OLGULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, Volume: 44 Issue: 01. https://doi.org/10.1501/Vetfak_0000000654

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (1)

  1. Ankara Üniversitesi – Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi