Journals / Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi / 2007 / Cilt: 7 Sayı: 1

Avrupa Aynasında Türk Kimliği

Pages
131–148
Publication Date
2007-10-01
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Avrupa'n ın Hıristiyan dinini benimsemesi ve bu anlamda k ıtanın Hı ristiyankşması ve Türklerin de Miisliimanlaşarak Anadolu'nun büyük bölümünü egemenlikkri alt ına almalarmı n tamamlanması ile birlikte, uzun yüzy ı llar boyunca devam edecek bir çatışmanı n iki tarafı da ortaya çıkm ıştır.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Türk kimliği, Avrupa 'n ın kendi kimli ğini tammlayabilmesi ve birlik ve bütünlü ğüne zemin te şkil edebilmesi için tehdit olarak gördüğü bir "öteki-olarak algdannuştır.
📊
Key Findings & Data:Müslüman sözcü ğü ile eş anlamlı olarak ladlandan Türk kelimesi, Türk kimli ğinin başat bileşeninin İslam olarak algı knmasma da yol açm ıştı r.
💡
Conclusion & Impact:Avrupa'n ın Hıristiyan dinini benimsemesi ve bu anlamda k ıtanın Hı ristiyankşması ve Türklerin de Miisliimanlaşarak Anadolu'nun büyük bölümünü egemenlikkri alt ına almalarmı n tamamlanması ile birlikte, uzun yüzy ı llar boyunca devam edecek bir çatışmanı n iki tarafı da ortaya çıkm ıştır.
🔬Design:Araştırma Makalesi
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Kimlik · Öteki · Avrupa kimliği

Özet

Türk kimliği, Avrupa 'n ın kendi kimli ğini tammlayabilmesi ve birlik ve bütünlü ğüne zemin te şkil edebilmesi için tehdit olarak gördüğü bir "öteki-olarak algdannuştır. Müslüman sözcü ğü ile eş anlamlı olarak ladlandan Türk kelimesi, Türk kimli ğinin başat bileşeninin İslam olarak algı knmasma da yol açm ıştı r. Böylece Türkler ve İslam, Avrupa kimli ğinin negatif tammla.wc ı ları durumuna gelmişlerdir. Türk varlığı, Hı ristiyan Avrupaldarm "ortak düşmana" karşı birleşmelerinin ve Avn ıpahların Avrupa çerçevesinde ortak bir bilinç olu şturmalarma da katda bulunmuştur. Avrupa'n ın Hıristiyan dinini benimsemesi ve bu anlamda k ıtanın Hı ristiyankşması ve Türklerin de Miisliimanlaşarak Anadolu'nun büyük bölümünü egemenlikkri alt ına almalarmı n tamamlanması ile birlikte, uzun yüzy ı llar boyunca devam edecek bir çatışmanı n iki tarafı da ortaya çıkm ıştır.

🔖

Cite This Article

Akdemir, E. (2007). Avrupa Aynasında Türk Kimliği. Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi, Cilt: 7 Sayı: 1, 131–148. https://doi.org/10.1501/Avraras_0000000118

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...