Journals / Türk Jinekolojik Onkoloji Dergisi / 2012 / Cilt: 15 - Sayı: 4Ek

OVERE METASTAZ YAPAN DÜŞÜK DERECELİ MÜSİNÖZ APENDİKS NEOPLAZİSİ VE PSÖDOMİKSOMA PERİTONEİ OLGUSU: JİNEKOLOJİK ONKOLOJİ PERSPEKTİFİNDEN YAKLAŞIM

Pages
11–15
DOI
—

Abstract

Mucinous tumors of the appendix are rarely encountered. These neoplasms may be accompanied by pseudomyxoma peritonei (PMP). In this case; patients may be referred to gynecologic oncologists with suspicion of ovarian cancer. Herein; we report a case of low grade mucinous tumor of the appendix which was diagnosed and treated in our institution's gynecologic oncology department. Current treatment strategies for these cases are also discussed.

Özet

Apendiksin müsinöz tümörlerine nadir olarak rastlanmaktadır. Bu neoplaziler psödomiksoma peritonei (PMP) tablosu ile birliktelik gösterebilirler. Bu durumda hastalar; over kanseri ön tanısıyla jinekolog onkologlara yönlendirilebilmektedirler. Bu olgu sunumunda; hastanemiz jinekolojik onkoloji bölümünde tanı ve tedavisi yapılan apendiksin düşük dereceli müsinöz neoplazisi olgusu paylaşılacak ve bu olgulara güncel tedavi yaklaşımları tartışılacaktır.