Journals / Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi / 2015 / Cilt: 43 - Sayı: 6
Her iki ventrikülde süngerimsi miyokart saptanan hastada triküspit anülüs kaynaklı ventrikül aritmisinin kateter ablasyon ile tedavisi: Olgu sunumu
- Pages
- 568–571
- DOI
- —
Abstract
It is rare for ventricular tachycardia arising from the right ventricle to originate in the tricuspid annulus, and the clinical presentation and cardiac abnormalities asso- ciated with this type of arrhythmia have not been clearly established. This report describes a case of biventricular noncompaction presenting with ventricular arrhythmia origi- nating in the tricuspid annulus and successfully treated with radiofrequency ablation.
Özet
Sağ ventrikül kaynaklı taşikardiler nadiren triküspit anülüsünden köken almaktadır ve bu tür aritmilerin ilişkili olduğu kalp patolojileri yeterince tanımlanmamıştır. Bu yazıda, her iki ventrikülde süngerimsi miyokart saptanan bir hastada triküspit anülüs kaynaklı ventrikül aritmisinin radyofrekans ablasyon ile başarılı tedavisi sunuldu.