Journals / Türk Kardiyoloji Derneği Arşivi / 2015 / Cilt: 43 - Sayı: 7
Üç boyutlu speckle-tracking ekokardiyografiden elde edilen tek bir görüntüye göre sol ventrikül anevrizmasının volümetrik ve fonksiyonel değerlendirmesi (MAGYAR-Path çalışmasından)
- Pages
- 655–658
- DOI
- —
Abstract
Three-dimensional speckle-tracking echocar- diography (3DSTE) is accepted as a reliable and feasiblemethod in the quantification of left ventricular (LV) volumes,strains and rotational characteristics. This case aimed todemonstrate the diagnostic importance of 3DSTE in volu- metric and functional assessment of an LV aneurysm.
Özet
Üç boyutlu speckle-tracking ekokardiyografinin(3BSTE) sol ventrikül (SV) volümlerinin, gerimlerinin ve ro- tasyonel özelliklerinin kantitatif değerlendirmesinde güveni- lir ve uygulanabilir bir yöntem olduğu kabul edilmiştir. Buyazıda SV anevrizmasının volümetrik ve fonksiyonel değer- lendirmesinde 3BSTEnin tanısal önemi vurgulandı.