Journals / Sosyal Politika Çalışmaları Dergisi / 2015 / Cilt: 0 - Sayı: 34
THE PROBLEM OF EXPERIENCED ANXIETY AND UNCERTAINTY DURING MIGRATION TO DIFFERENT CULTURAL ENVIRONMENTS and Focusing on Public Relation Studies for Solution of this Problem
- Pages
- 27–39
- DOI
- —
Abstract
In recent years, public relation practices have gained importance in intercultural works. Thisstudy explains how relationship development strategies contribute to quality relationships in differentcultural environments, and suggests results by explaining the mediation effects of public relationson the solution of anxiety and uncertainty problems of people who migrate, through broadening theliterature of public relations, and anxiety and uncertainty management. The study also describes howthe studies performed for anxiety and uncertainty management can be applied to the migrants.
Özet
Son yıllarda yapılan kültürler arası çalışmalarda halkla ilişkiler uygulamaları önem kazanmayabaşlamıştır. Bu çalışma, farklı kültürel ortamlarda ilişki geliştirme stratejilerinin nasıl kaliteli ilişkilerekatkı sağladığını açıklamakta ve halkla ilişkiler ile kaygı ve belirsizlik yönetimi literatürünü genişleterekgöç eden kişilerin kaygı ve belirsizlik sorunlarının çözümünde halkla ilişkilerin arabuluculuk etkileriniaçıklayan sonuçlar önermektedir. Ayrıca bu çalışmada, kaygı ve belirsizlik yönetimi için yapılacakçalışmaların göçmenler üzerinde nasıl uygulanacağı da anlatılmaktadır.