Journals / Maden Tetkik ve Arama Dergisi / 1979 / Cilt: 92 - Sayı: 92
OBSERVATIONS SUR IMAGES LANDSAT D'ALIGNEMENTS DANS LES TRAVERTINS D'ANTALYA: DISCUSSION DES RELATIONS PROBABLES ENTRE NEOTECTONIQUE ET HYDROGEOLOGIE
- Pages
- 81–84
- DOI
- —
Abstract
Un vaste entablement de travertins Kuaternaires (De Planhol, 1956) couvre la partie occidentale de la plaine cotiere d'Antalya. Avec une faible couverture vegetale, une morphologic en larges paliers peu erodes, et une bonne reflection optique, ces travertins se pretent a une etude, a partir des images Landsat, de la fracturation. Les observations ont ete realisees sur un appareil «Additive Color Viewer) sur les images n° E 2235-07565 du 14 septembre 1975. Une precedente etude (Masson et al. 1975) n'avait pas permis de deceler d'alignement dans les travertins d'Antalya. Une meilleure qualite d'image ou un facteur saisonnier plus favorable parait etre a 1'origine de ces nouvelles observations.
Özet
Antalya kıyı ovasının batı kısmım geniş bir Kuvaterner traverten alanı (De Planhol, 1956) kaplamaktadır. Hafif bitki örtüsü, az aşınmış geniş alanlar biçimindeki morfolojisi ve iyi bir optik refleksiyona sahip olmasiyle bu travertenler, Landsat görüntüleri aracılığıyle kırıklılık etüdü yapılmasına hazır durumdadır. Gözlemler, Additive Color Viewer aleti ile 14 eylül 1975 te alınmış, no. E 2235-07565 görüntüleri üzerinde gerçekleştirilmiştir. Bundan önce Masson ve diğerleri (1975) tarafından yapılmış olan inceleme Antalya travertenlerindeki dizilmeleri ortaya çıkaramamıştır. Bu yeni gözlemlerin gerçekleştirilmesi ancak çok iyi bir görüntü ve elverişli mevsim faktörü sayesinde olmuştur.