Journals / Eurasian Journal of Medicine / 2011 / Cilt: 43 - Sayı: 1
Vajinal doğum sonrası gelişen laserasyona bağlı bir primer postpartum kanama vakası: Transkateter arteryel embolizasyonla başarılı tedavi
- Journal
- Eurasian Journal of Medicine
- Pages
- 57–59
- DOI
- —
Abstract
Postpartum hemorrhage is one of the major causes of maternal mortality. There are medical and surgical options to control the bleeding, some of which can impair future fertility. Transcatheter arterial embolization might be a useful option in the management of intractable postpartum bleeding before the consideration of more invasive and radical methods. In this report, we report a 33-year-old patient who presented with primary postpartum hemorrhage due to vaginal laceration and was eventually treated with transcatheter arterial embolization.
Özet
Postpartum kanama maternal mortalitenin en sık nedenlerinden birisidir. Kanamanın durdurulmasında, gelecekteki fertiliteyi etkileyebilen çeşitli medikal ve cerrahi tedavi seçenekleri mevcuttur. Durdurulamayan postpartum kanamanın yönetiminde, daha invazif ve radikal yöntemler göz önüne alınmadan önce, transkateter arteryel embolizasyon kullanışlı bir seçenek olabilir. Bu olgu sunumunda, kliniğimize vajinal doğum sonrası gelişen vajinal yırtığa bağlı primer postpartum kanamayla başvuran, lokalizasyon nedeniyle vajinal sütür ile durdurulamayan arteryel vajinal kanamalı 33 yaşındaki bir hastanın transkateter arteryel embolizasyonla tedavisini sunuyoruz.