Journals / Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mühendislik ve mimarlık fakültesi dergisi (online) / 2019 / Cilt: 27 - Sayı: 3
LIFTING AND SUBBAND HYBRID FILTER BANK SCHEME
- Pages
- 194–198
- DOI
- —
Abstract
Subband and lifting wavelet schemes aretwo methods that are used in wavelet transforms. While subband wavelet scheme is used in orthogonal cases, lifting scheme is used in biorthogonal cases. Filters having coefficients of powers of two are often used in both schemes because they are easy to realize by bitwise shifts and additions. In this research, a hybrid system having both lifting and subband character.
Özet
Altbant ve Kaldırma Dalgacık düzenleri dalgacık dönüşümlerinde kullanılanmetotlardır. Altbant dalgacık sistemi yaygın olarak dikgen dalgacık dönüşümlerindeyaygın olarak kullanılırken, çiftdikgen dalgacık dönüşümlerinde kaldırma dalgacıkdüzenleri kullanılmaktadır. Bu dalgacık dönüşümlerinde gerçekleştirilmesi basitkaydırmalar ile yapıldığından, çoğunlukla 2’nin katlarına sahip filtreler tercihedilmektedir. Bu çalışmada iki düzenin melezi bir düzen işlenmektedir.