Journals / Kulak Burun Boğaz Klinikleri / 2000 / Cilt: 2 - Sayı: 2

Injection laryngoplasty with autogenous fat tissue

Enjeksiyon larengoplastide otojen yağ dokusu kullanımı

Pages
114–118
DOI
—

Abstract

Many techniques have been developed for medialization of the paralyzed or surgically ablated vocal cord. Injection laryngoplasty with autogenous fat tissue is an easy, effective and inexpensive alternative for endolaryngeal augmentation. In this report, application of fat injection to two male patients, aged 62 and 59 years, is presented. Both patients experienced severe aspiration problems because of extensive supraglottic laryngectomy and vocal cord paralysis, respectively. Postoperatively, no aspiration problems occurred in both cases.

Özet

Paralize olmuş ya da cerrahi olarak ablasyona uğramış vokal kordun medializasyonu için günümüze kadar birçok teknik geliştirilmiştir. Otojen yağ dokusu kullanılarak yapılan enjeksiyon larengoplastisi bu amaçla uygulanan etkin, kolay ve ucuz bir alternatiftir. Bu çalışmada, 62 ve 59 yaşlarında iki erkek hastada bu tekniğin uygulanması sunuldu. Birinci hastada genişletilmiş supraglottik larenjektomiye, diğerinde vokal kord paralizisine bağlı aspirasyonun tedavisinde augmentasyon amaçlı otojen yağ dokusu enjeksiyonu kullanıldı. Her iki olguda da aspirasyon sorununun ortadan kalktığı gözlendi.

Keywords: Nakil, otolog,Vokal kord paralizi,Ses telleri,Ses kalitesi,Yutma bozuklukları,Enjeksiyon, kas içi,Yağ dokusu,Larinks