Journals / Tehlikedeki Diller Dergisi / 2019 / Tuva Dosyası

A Researcher One Serial Three Books Polina Seren And On The Mongolian Tuvans

Bir Araştırmacı Bir Seri Üç Kitap Polina Seren ve Moğol Tuvaları Üzerine

Pages
117–140
DOI
—

Abstract

In this study will be given information about Polina S. Seren who has conducted fieldresearch for many years. She has published a collection of data belonging to a communitywhose languages and cultures are in danger. The focus will be on the three books that waspublished in series.

Özet

Bu çalışmada, Moğol Tuvaları üzerine uzun yıllar boyunca alan araştırması yapmış ve günümüzde sayıları gittikçe azalan, dilleri ve kültürleri tehlike altında bulunan bir topluluğa ait verileri kitaplaştırarak önemli bir hizmette bulunan Polina S. Seren hakkında bilgi verilecek ve bir seri hâlinde yayımladığı üç kitabı üzerinde durulacaktır.

Keywords: Moğol Tuvaları, gelenekler, halk bilgisi ürünleri, Tsaagaannuur Tuvaları, ren geyiği yetiştiricileri, Sengel Tuvaları, Homdu Tuvaları