Journals / Cumhuriyet İlahiyat Dergisi / 2001 / Cilt: 5 - Sayı: 1

HZ. MUHAMMED’İN SON KEZ MESCİDE GİTMESİ -İlgili Rivayetlerin Tahlili

Pages
201–216
Publication Date
2001-06-15
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Muhammed’in hayatının son dönemiyle ilgili bir kesiti bu makalemizde ele alacağız.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Muhammed’in hayatının dönemleriyle ilgili farklı bilgiler sunan pekçok rivayet bulunmaktadır.
📊
Key Findings & Data:Bu yapılmadığı takdirde, tamamen farklı şeyleri anlatan ve birbirleriyle çelişik bilgiler içeren rivayetler nedeniyle bazan Hz.
💡
Conclusion & Impact:Muhammed’in hayatının son dönemiyle ilgili bir kesiti bu makalemizde ele alacağız.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:HZ. MUHAMMED’İN SON KEZ MESCİDE GİTMESİ -İlgili Rivayetlerin Tahlili

Özet

Hz. Muhammed’in hayatının dönemleriyle ilgili farklı bilgiler sunan pekçok rivayet bulunmaktadır. Bu rivayetlerin biraraya getirilerek, konularına göre tasnif edilmesine, harmanlanarak içlerinden yeni metinler inşa edilmesine ve yaşamının netleştirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yapılmadığı takdirde, tamamen farklı şeyleri anlatan ve birbirleriyle çelişik bilgiler içeren rivayetler nedeniyle bazan Hz. Peygamber’in belli bir dönemde ne yaptığını netleştirmek zorlaşmaktadır. Bizler bu yönde çalışmalar yapılması gerektiğini göstermek amacıyla, Hz. Muhammed’in hayatının son dönemiyle ilgili bir kesiti bu makalemizde ele alacağız.

🔖

Cite This Article

YILDIRIM, E. (2001). HZ. MUHAMMED’İN SON KEZ MESCİDE GİTMESİ -İlgili Rivayetlerin Tahlili. Cumhuriyet İlahiyat Dergisi, Cilt: 5 - Sayı: 1, 201–216. https://ajindex.com/articles/95765

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (1)

  1. HZ. MUHAMMED’İN SON KEZ MESCİDE GİTMESİ -İlgili Rivayetlerin TahliliYrd.Doç.Dr. Enbiya YILDIRIM1