Journals / İnsan ve Toplum / 2012 / Cilt: 2 - Sayı: 4

Selma Şevkli, Bir Ulusalcı Nasıl Düşünür: Seküler Milliyetçiliğin Zihin Haritası, İstanbul: Ufuk Yayınları, 2011, 184 s.

Pages
272–274
Publication Date
2012-12-01
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Ancak yayınevi, yerinde bir tercihle, kitabın kullanımında ulusalcılık kavramını tercih etmiştir; çünkü ülkemizde kavramın tam karşılığı budur.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:“Bir Ulusalcı Nasıl Düşünür” adlı kitap, genç bir yazar olan Selma Şevkli tarafından yapılmış bir alan araştırmasının ürünüdür. 1981 Almanya doğumlu Şevkli, Psikoloji lisansı yaptıktan sonra Amerika’da sosyal bilimler eğitimi almış ve daha sonra Türkiye’ye gelerek kültürel incelemeler alanında yüksek lisans yapmıştır.
📊
Key Findings & Data:Sosyal medya aracılığıyla tespit edilen 12 kişi ve kişisel ilişkilerle bulunan 5 kişinin dâhil olduğu, toplam 17 kişiyle görüşme sonucu ortaya çıkmıştır.
💡
Conclusion & Impact:Ancak yayınevi, yerinde bir tercihle, kitabın kullanımında ulusalcılık kavramını tercih etmiştir; çünkü ülkemizde kavramın tam karşılığı budur.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:seküler · milliyetçilik · cumhuriyet

Özet

“Bir Ulusalcı Nasıl Düşünür” adlı kitap, genç bir yazar olan Selma Şevkli tarafından yapılmış bir alan araştırmasının ürünüdür. 1981 Almanya doğumlu Şevkli, Psikoloji lisansı yaptıktan sonra Amerika’da sosyal bilimler eğitimi almış ve daha sonra Türkiye’ye gelerek kültürel incelemeler alanında yüksek lisans yapmıştır. Bu kitabı, yüksek lisans çalışmasına dayanmaktadır. Yazarın ikinci kitabı olan bu eserde, derinlemesine gözlem tekniği kullanılarak veriler elde edilmiş, araştırma, görüşme sürecinde bazı değişikliklerin yapılmasına da imkân veren yarı-yapılandırılmış görüşme şeklinde gerçekleştirilmiştir. Sosyal medya aracılığıyla tespit edilen 12 kişi ve kişisel ilişkilerle bulunan 5 kişinin dâhil olduğu, toplam 17 kişiyle görüşme sonucu ortaya çıkmıştır. Ufuk Yayınları tarafından basılan kitap, 184 sayfadan oluşmaktadır. Kitabın ismi yayınevi tarafından konulmuş ve bunun izahı için ayrı bir önsöz yazılmıştır. Bunun sebebi, kitapta ulusalcılık kavramından ziyade seküler milliyetçilik kavramının kullanılmasıdır. Ancak yayınevi, yerinde bir tercihle, kitabın kullanımında ulusalcılık kavramını tercih etmiştir; çünkü ülkemizde kavramın tam karşılığı budur.

🔖

Cite This Article

KOYUNCU, A. A. (2012). Selma Şevkli, Bir Ulusalcı Nasıl Düşünür: Seküler Milliyetçiliğin Zihin Haritası, İstanbul: Ufuk Yayınları, 2011, 184 s.. İnsan ve Toplum, Cilt: 2 - Sayı: 4, 272–274. https://ajindex.com/articles/853546

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...