Journals / Educational Academic Research / 2004 / Cilt: 0 - Sayı: 9

AMERİKA BÜYÜKELÇİSİ CHARLES H. SHERRİLL'İN RAPORUYLA İSMET PAŞA KIZ ENSTİTÜSÜ (ANKARA)

Pages
1–1
Publication Date
2010-12-01
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Sherrill, Omar Buyse.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:ÖzetABD Büyükelçisi Charles H.Sherrill 5 Temmuz 1932 'de Ankara'da İsmetPaşa Kız Enstitüsü'nü ziyaret etmiştir.
📊
Key Findings & Data:Müdürü Münir Hayri Bey ileyaptığı gezi sırasında 1928'de ev idaresi konusunda ilkokul mezunu kızlara beşyıllık bir eğitim vermek için açılmış olan enstitüyü tanımış, buradaki moderneğitimden ve okulun işleyişinden çok etkilenmiş ve izlenimleriyle edindiğibilgileri bir rapor şeklinde ülkesine bildirmiştir.Anahtar Kelimeler: ABD Büyükelçisi, İsmet Paşa Enstitüsü, Ev İdaresi,Kızlar, Charles H.Sherrill, Omar Buyse.AbstractCharles H.
💡
Conclusion & Impact:Sherrill, Omar Buyse.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Domain Parameters

Özet

ÖzetABD Büyükelçisi Charles H.Sherrill 5 Temmuz 1932 'de Ankara'da İsmetPaşa Kız Enstitüsü'nü ziyaret etmiştir. Oku! Müdürü Münir Hayri Bey ileyaptığı gezi sırasında 1928'de ev idaresi konusunda ilkokul mezunu kızlara beşyıllık bir eğitim vermek için açılmış olan enstitüyü tanımış, buradaki moderneğitimden ve okulun işleyişinden çok etkilenmiş ve izlenimleriyle edindiğibilgileri bir rapor şeklinde ülkesine bildirmiştir.Anahtar Kelimeler: ABD Büyükelçisi, İsmet Paşa Enstitüsü, Ev İdaresi,Kızlar, Charles H.Sherrill, Omar Buyse.AbstractCharles H. Sherrill, ambassador of USA in Ankara, visited İsmet PahsaInstitute in 5th July 1932. During this visit with Münir Hayri Bey, theheadmaster of the scholl, he examined the institute wich was opened in i 928 toteach domestic science for girls for five years and was effected from themodern education and proccession of the school. Then he reported hisimpressions and knowledges to his country.Key Words: USA Ambassador, Ismet Pahsa Institute, Domestic Science,Girls, Charles H. Sherrill, Omar Buyse.

🔖

Cite This Article

Cevizliler, N., Cevizliler, E. (2010). AMERİKA BÜYÜKELÇİSİ CHARLES H. SHERRİLL'İN RAPORUYLA İSMET PAŞA KIZ ENSTİTÜSÜ (ANKARA). Educational Academic Research, Cilt: 0 - Sayı: 9, 1–1. https://ajindex.com/articles/825702

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...