Journals / İnfeksiyon Dergisi / 1997 / Cilt: 11 - Sayı: 2

Yoğun bakım ünitelerinden izole edilen gram-negatif basillere karşı meropenem ve imipenemin etkinliği

Pages
119–121
Publication Date
2022-10-17
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Beta-laktamaz pozitif ve negatif suşlara karşı meropenem ve imipenemin aktivitelerinde bir fark bulunmadı.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Yoğun bakım ünitelerinden izole edilen 98 Gram-negatif basile karşı meropenem ve imipenemin aktivitesi karşılaştırıldı.
📊
Key Findings & Data:Antibiyotik duyarlılığı NCCLS kriterlerine göre disk difüzyon ile değerlendirildi.
💡
Conclusion & Impact:Beta-laktamaz pozitif ve negatif suşlara karşı meropenem ve imipenemin aktivitelerinde bir fark bulunmadı.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Domain Parameters

Özet

Yoğun bakım ünitelerinden izole edilen 98 Gram-negatif basile karşı meropenem ve imipenemin aktivitesi karşılaştırıldı. Antibiyotik duyarlılığı NCCLS kriterlerine göre disk difüzyon ile değerlendirildi. Gram-negatif basillere karşı meropenem ve imipenem'in benzer aktivite gösterdiği belirlendi. Beta-laktamaz pozitif ve negatif suşlara karşı meropenem ve imipenemin aktivitelerinde bir fark bulunmadı.

🔖

Cite This Article

EVRENSEL, N., KOÇ, A. N., KOÇ, R. K. (2022). Yoğun bakım ünitelerinden izole edilen gram-negatif basillere karşı meropenem ve imipenemin etkinliği. İnfeksiyon Dergisi, Cilt: 11 - Sayı: 2, 119–121. https://ajindex.com/articles/547140

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...