Journals / Selçuk İletişim / 2000 / Cilt: 1 - Sayı: 2

KÜRESELLEŞME VE TOPLUMBİLİMSEL KURAMLAŞTIRMA SORUNU

Pages
27–36
Publication Date
2014-05-12
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Bıı çalışmada insan düşünce ve eyleminin tekno-bilimselleşme yoluyla gayri-insanileşmesi ve antropolojik sınırlan ortadan kaldırmasının toplumsal bilimler literatüründeki kuram ile gerçeklik ilişkisini deriıulen etkilediği öne sürülmektedir.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Günümüzde insanın yapıp etmelerinin içinde yer aldığı bağlam toplumsal, kültürel veya etkileşimsel kavramlar vasıtasıyla, anlaşılabilecek antropolojik bir içerikten yoksundur.
📊
Key Findings & Data:Küreselleşme tekno-bilimsel gerçekliğin bıı tiir bağlamların yerini almasıdır.
💡
Conclusion & Impact:Bıı çalışmada insan düşünce ve eyleminin tekno-bilimselleşme yoluyla gayri-insanileşmesi ve antropolojik sınırlan ortadan kaldırmasının toplumsal bilimler literatüründeki kuram ile gerçeklik ilişkisini deriıulen etkilediği öne sürülmektedir.
🔬Design:Review & Systematic Survey
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Techno-bilimselleşme · bağlamsızlaşma · yerellik

Özet

Günümüzde insanın yapıp etmelerinin içinde yer aldığı bağlam toplumsal, kültürel veya etkileşimsel kavramlar vasıtasıyla, anlaşılabilecek antropolojik bir içerikten yoksundur. Küreselleşme tekno-bilimsel gerçekliğin bıı tiir bağlamların yerini almasıdır. Bıı çalışmada insan düşünce ve eyleminin tekno-bilimselleşme yoluyla gayri-insanileşmesi ve antropolojik sınırlan ortadan kaldırmasının toplumsal bilimler literatüründeki kuram ile gerçeklik ilişkisini deriıulen etkilediği öne sürülmektedir.

🔖

Cite This Article

Hülür, H. (2014). KÜRESELLEŞME VE TOPLUMBİLİMSEL KURAMLAŞTIRMA SORUNU. Selçuk İletişim, Cilt: 1 - Sayı: 2, 27–36. https://ajindex.com/articles/50119

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...