Journals / Makine Teknolojileri Elektronik Dergisi (elektronik) / 2007 / Cilt: 4 - Sayı: 4

Kendinden delmeli perçinler (Self piercing rivets)

Pages
39–44
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Makale içerisinde kendinden delmeli perçinler İngilizce kısaltılması olan SPR harfleri ile tanımlanmaktadır.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Kendinden geçmeli perçinler “Self Piercing Rivets” özellikle otomotiv uygulamalarında önemi giderek artan bir birleştirme tekniğidir.
📊
Key Findings & Data:İngilizcede kısaca SPR “Self Piercing Riveting” olarak adlandırılan kendinden geçmeli perçinler özelikle farklı özelliklere sahip alaşımlı metallerinde birleştirilmesinde kullanılan ve ön-delme işlemi gerektirmeyen, özellikler arabaların şasi ve gövde aksamlarında kullanılan bir birleştirme yöntemidir.
💡
Conclusion & Impact:Makale içerisinde kendinden delmeli perçinler İngilizce kısaltılması olan SPR harfleri ile tanımlanmaktadır.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Domain Parameters

Özet

Kendinden geçmeli perçinler “Self Piercing Rivets” özellikle otomotiv uygulamalarında önemi giderek artan bir birleştirme tekniğidir. İngilizcede kısaca SPR “Self Piercing Riveting” olarak adlandırılan kendinden geçmeli perçinler özelikle farklı özelliklere sahip alaşımlı metallerinde birleştirilmesinde kullanılan ve ön-delme işlemi gerektirmeyen, özellikler arabaların şasi ve gövde aksamlarında kullanılan bir birleştirme yöntemidir. Bu çalışmada kendinden delmeli perçinle işlemi (SPR) işlemi detaylı bir şekilde anlatılarak nokta kaynağı ve normal perçinleme ile olan farklılığı anlatılacak ve sanayideki uygulamaları hakkında bilgiler verilecektir. Makale içerisinde kendinden delmeli perçinler İngilizce kısaltılması olan SPR harfleri ile tanımlanmaktadır.

🔖

Cite This Article

GÖKÇE, B. (2007). Kendinden delmeli perçinler (Self piercing rivets). Makine Teknolojileri Elektronik Dergisi (elektronik), Cilt: 4 - Sayı: 4, 39–44. https://ajindex.com/articles/282145

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (1)

  1. Singh, S and Khalil Z. “Novel Form-Fitting Tolerance-Tolerant Blind Rivets-Simulation Assisted Development” 2007 2. http://www.gcseinappliedscience.com/Gallery.nsf/ROOT/Fabrication/$file/Rivets.jpg 3. Gardsam, J. Adn Melander, A. “Self-piercing riveting of stainless sheet steels-simulation and verfication” 11. Paderborner Symposium Fügetechnik, 24-25.11.2004 Paderborn-Germany 4. Fu, Maofeng. And Mallick, P.K. “Fatigue of sefl piercing riveted joints in aluminium alloy 611” International Jorunal of Fatigue Vol.25, no.3 pp183-189 5. http://www.twi.co.uk/j32k/protected/band_3/kschjg002.html 6. http://www.boellhoff.de/ 7. www.innovaltec.com/downloads/scamans_cans_to_lowco2_cars.pdf