Journals / Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi / 2005 / Cilt: 1 - Sayı: 1

Bir Obsesif-Kompulsif Bozukluk Vakasnda BiliselDavranç Terapi Uygulamas

Pages
0
Publication Date
2014-01-27
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Bubozukluun temel ilkeleri olan kontrol ve kaçnma davranlar üzerinde çallmtr.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Bu çalma, bir obsesif-kompulsif bozukluk vakasna uygulanan Bilisel-Davranç Terapi’yiiçeren bir vaka çalmasdr.
📊
Key Findings & Data:Vaka, 55 yandaki Bayan M’dir.
💡
Conclusion & Impact:Bubozukluun temel ilkeleri olan kontrol ve kaçnma davranlar üzerinde çallmtr.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Domain Parameters

Özet

Bu çalma, bir obsesif-kompulsif bozukluk vakasna uygulanan Bilisel-Davranç Terapi’yiiçeren bir vaka çalmasdr. Vaka, 55 yandaki Bayan M’dir. Bayan M. kirlilik düüncesinden dolayönce toplu tama araçlarna binmemeye balam, sonralar bu durum akrabalarnn ve arkadalarnnözel araçlarna binmeme ekline de dönümü, sonraki aamada ise Bayan M. artk bakalarnn evinegitmemeye ve kendi evine de bakasn davet etmemeye balamtr. Bayan M. bu davranlaryapmak zorunda kaldnda ise, eve döndüünde banyoda uzun süre ykanyor ve iç çamarlar dadahil olmak üzere tüm giysilerini ykyordu. Vaka’ya haftada bir kez olmak üzere be ay süren birterapi uygulanmtr. Geveme egzersizi ve bilisel yeniden yaplandrma teknii kullanlmtr. Bubozukluun temel ilkeleri olan kontrol ve kaçnma davranlar üzerinde çallmtr.

🔖

Cite This Article

GÖKÇAKAN, N. (2014). Bir Obsesif-Kompulsif Bozukluk Vakasnda BiliselDavranç Terapi Uygulamas. Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, Cilt: 1 - Sayı: 1, 0. https://ajindex.com/articles/248682

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...