Journals / Genel Tıp Dergisi / 2013 / Cilt: 23 - Sayı: 0

Nasıl bir tıp fakültesi istiyoruz? Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin misyonu ve vizyonu ne olmalıdır? Öğretim üyelerine yönelik anket sonuçları

Pages
7–13
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Sonuç: Bu anket sonuçları fakültemizin misyon ve vizyonunu belirlemek adına oldukça faydalı olmuştur.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Amaç: Akreditasyon sürecindeki fakültemizde öğretim üyelerinin misyon ve vizyon önerilerini değerlendirmek.
📊
Key Findings & Data:Toplanan anket formlarındaki öneriler gruplandırılarak değerlendirildi.
💡
Conclusion & Impact:Sonuç: Bu anket sonuçları fakültemizin misyon ve vizyonunu belirlemek adına oldukça faydalı olmuştur.
🔬Design:Survey & Empirical Study
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Domain Parameters

Özet

Amaç: Akreditasyon sürecindeki fakültemizde öğretim üyelerinin misyon ve vizyon önerilerini değerlendirmek. Gereç ve Yöntem: Üç sorudan oluşan anket formları fakültede görevli tüm öğretim üyelerine verildi. Öğretim üyelerinden misyon ve vizyon önerilerini tek cümle ile, mezun ettiğimiz doktorda olması gerekli özelliği ise tek kelime ile ifade etmeleri istendi. Toplanan anket formlarındaki öneriler gruplandırılarak değerlendirildi. Bulgular: Misyon önerisi ile ilgili genel ortak görüş eğitim-öğretim ve araştırmanın uluslararası standartlarda olması gerekliliği idi. Vizyon ile ilgili öneriler genellikle kaliteli eğitim-öğretim verilmesi üzerinde yoğunlaşmıştı. Mezun doktorlarımızda olması gereken özellikler ise etik ve vicdanlı olduğu kadar bilimsel, donanımlı ve yetenekli olması gerekliliği idi. Sonuç: Bu anket sonuçları fakültemizin misyon ve vizyonunu belirlemek adına oldukça faydalı olmuştur.

🔖

Cite This Article

ÖZTÜRK, Ş., MARAKOĞLU, K., KEBABCILAR, L., BAYIR, A., EMİROĞLU, H. H., DOĞAN, K. H., APİLİOĞULLARI, S., AKGÜN, N., ERDEM, Y., UÇAR, S., SEVİNÇ, R., SATMAZ, A. B., ERDOĞAN, Ş., OZANTÜRK, H. (2013). Nasıl bir tıp fakültesi istiyoruz? Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin misyonu ve vizyonu ne olmalıdır? Öğretim üyelerine yönelik anket sonuçları. Genel Tıp Dergisi, Cilt: 23 - Sayı: 0, 7–13. https://ajindex.com/articles/224859

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (1)

  1. Uteak Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Standartları 2011, www.uteak.org Erişim: Nisan 2013 2. World Federation for Medical Educatiıon (MEDINE) Basic Medical Education, WFME Global Standards fo Quality Improvement The 2012 Revision WFME Office ∙ University of Copenhagen ∙ Denmark 2012