Journals / Van İlahiyat Dergisi / 2017 / Cilt: 5 Sayı: 7

KUR'AN'DA 'ÖTEKİLER': HERMENÖTİK BİR YAKLAŞIM

Nasr Ebu-zeyd(YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ)
Pages
118–132
Publication Date
2017-12-29
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Muhammed; ve (8) Müminler Topluluğu ve Yasal Düzenlemelere Duyulan İhtiyaç; ardından (9) Sonuç bölümü olarak düzenlendi.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Ben burada, ilk olarak, İlahi vahiy olarak Hz.
📊
Key Findings & Data:Bu nedenle makale, (1) Giriş; (2) Kur’an ve İslam; (3) Kur’an ve Toplum: Hermenötik Pencere; (4) Hz.
💡
Conclusion & Impact:Muhammed; ve (8) Müminler Topluluğu ve Yasal Düzenlemelere Duyulan İhtiyaç; ardından (9) Sonuç bölümü olarak düzenlendi.
🔬Design:Çeviri
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:İnananlar toplumu · hermenötik · tarihsel bağlam

Özet

Ben burada, ilk olarak, İlahi vahiy olarak Hz. Muhammed tarafından yayılan söylemlerin verili tarihsel koleksiyon olarak Kur’an’ın tarihsel bağlamsallaştırılmasını savunuyorum. İkinci olarak, İslam insanların çabalarının kendi yaşamlarını, Kur’an’ın öğretilerinden ne anladıklarına uygun olarak inşa ettiklerinin bir sonucu olduğu için ben Kur’an ile İslam arasında bir ayırım olması gerektiğini savunuyorum. Son nokta, Hicaz’da Hz Muhammed’in kendi döneminin toplumları ile iletişiminin rolünün Kur’an’ı nasıl biçimlendirdiğini göstermektir. Bu nedenle makale, (1) Giriş; (2) Kur’an ve İslam; (3) Kur’an ve Toplum: Hermenötik Pencere; (4) Hz. Muhammed ve Kur’an; (5) Tanrı-İnsan İletişimi; Hz Muhammed: İlk Alıcı; (7) Kur’an’da Hz. Muhammed; ve (8) Müminler Topluluğu ve Yasal Düzenlemelere Duyulan İhtiyaç; ardından (9) Sonuç bölümü olarak düzenlendi.

🔖

Cite This Article

Ebu-zeyd, N., Düzce, Ç. M. (2017). KUR'AN'DA 'ÖTEKİLER': HERMENÖTİK BİR YAKLAŞIM. Van İlahiyat Dergisi, Cilt: 5 Sayı: 7, 118–132. https://ajindex.com/articles/1575628

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (1)

  1. EBU-ZEYD, Nasr. (2016). The 'Othters' in the Qur'an: A Hermeneutical Approach, PHILOSOPHY & SOCIAL CRITICISM • vol 36 nos 3–4 • pp. 281–294