Journals / Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi / 2013 / Cilt: 2 - Sayı: 2

Dram Sonrası Bosna Mültecilerin Geri Dönüşü Üzerine Bir Alan Araştırması

Pages
149–151
Publication Date
2013-12-01
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Uluslararası camia 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşı sona erdirmek ve çatışan taraflar arasında, Sırplar-HırvatlarBoşnaklar, ateşkes ve barış sağlanması için çeşitli girişimlerde bulunmuş olmasına rağmen, Balkanlar coğrafyasında son dönemin en acımasız savaşı, 1995 yılının Aralık ayında imzalanan Dayton Barış Antlaşması ile son bulmuştur.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Öz Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından Balkanlar, Yugoslavya Federal Sosyalist Cumhuriyeti’nin dağılmasıyla birlikte, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bir kez daha dünya gündeminde yerini çatışma bölgesi olarak almıştır.
📊
Key Findings & Data:Öz Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından Balkanlar, Yugoslavya Federal Sosyalist Cumhuriyeti’nin dağılmasıyla birlikte, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bir kez daha dünya gündeminde yerini çatışma bölgesi olarak almıştır.
💡
Conclusion & Impact:Uluslararası camia 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşı sona erdirmek ve çatışan taraflar arasında, Sırplar-HırvatlarBoşnaklar, ateşkes ve barış sağlanması için çeşitli girişimlerde bulunmuş olmasına rağmen, Balkanlar coğrafyasında son dönemin en acımasız savaşı, 1995 yılının Aralık ayında imzalanan Dayton Barış Antlaşması ile son bulmuştur.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Anahtar Kelimeler Dram · Bosna Mültecileri · Geri Dönüşü

Özet

Öz Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından Balkanlar, Yugoslavya Federal Sosyalist Cumhuriyeti’nin dağılmasıyla birlikte, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra bir kez daha dünya gündeminde yerini çatışma bölgesi olarak almıştır. Uluslararası camia 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşı sona erdirmek ve çatışan taraflar arasında, Sırplar-HırvatlarBoşnaklar, ateşkes ve barış sağlanması için çeşitli girişimlerde bulunmuş olmasına rağmen, Balkanlar coğrafyasında son dönemin en acımasız savaşı, 1995 yılının Aralık ayında imzalanan Dayton Barış Antlaşması ile son bulmuştur.

🔖

Cite This Article

KIRLIDÖKME, U. (2013). Dram Sonrası Bosna Mültecilerin Geri Dönüşü Üzerine Bir Alan Araştırması. Balkan Araştırma Enstitüsü Dergisi, Cilt: 2 - Sayı: 2, 149–151. https://ajindex.com/articles/115497

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...