Journals / Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi / 2017 / Cilt: 23 Sayı: 7

The catalyst effect of metal soaps on paraffin oxidation

Metal sabunlarının parafinin katalitik oksidasyonu üzerine etkisi

Pages
908–911
Publication Date
2017-12-27
DOI
—
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗
✨

AI Summary & Key Takeaways

AI Insight
⚡ TL;DR(Too Long; Didn't Read)

Sonuç da Ba, Mn ve Pb stearat sabunlarını, katalizör olarak Parafin oksidasyonu üzerindeki   davranışları ve erime noktaları ile olan ilişkisi   incelenmiştir.

📌 3 Key Takeaways

🎯
Objective & Hypothesis:Normal 0 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:TR;} Bu çalışmada;   Ba, Mn ve Pb metal sabunları, stearik asit ve bu metallerin tuzları kullanılarak sentezlenmiş ve erime noktaları tayin edilmiştir.
📊
Key Findings & Data:Sentezlenen metal sabunları farklı konsantrasyonlar da parafin oksidasyonunda katalizör olarak kullanılmıştır.
💡
Conclusion & Impact:Sonuç da Ba, Mn ve Pb stearat sabunlarını, katalizör olarak Parafin oksidasyonu üzerindeki   davranışları ve erime noktaları ile olan ilişkisi   incelenmiştir.
🔬Design:Araştırma Makalesi
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Metal sabunları · Baryum sabunu · Mangan sabunu

Özet

Normal 0 false false false TR X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normal Tablo"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:TR;} Bu çalışmada;   Ba, Mn ve Pb metal sabunları, stearik asit ve bu metallerin tuzları kullanılarak sentezlenmiş ve erime noktaları tayin edilmiştir. Sentezlenen metal sabunları farklı konsantrasyonlar da parafin oksidasyonunda katalizör olarak kullanılmıştır. Oksidasyon   sonucu   oluşan aldehit, keton ve karboksilli asitlerin miktarı, titrasyon yöntemi kullanılarak asit değeri (AV.) olarak tayin edilmiştir. Bu değerler % stearik asit değerine (%SAD) dönüştürülmüştür. Sonuç da Ba, Mn ve Pb stearat sabunlarını, katalizör olarak Parafin oksidasyonu üzerindeki   davranışları ve erime noktaları ile olan ilişkisi   incelenmiştir.

🔖

Cite This Article

Şener, S. (2017). The catalyst effect of metal soaps on paraffin oxidation. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, Cilt: 23 Sayı: 7, 908–911. https://ajindex.com/articles/1058869

📄 Full Text PDF Viewer

📄

PDF görüntüleyici hazırlanıyor...

References (9)

  1. Abrams A, Forcey GW, Graebner WH. “ Composition for coating and laminating sheet materials”. Marathon-Paper Mills Co., U.S. Pats. 348(2), 687-89, 1944.
  2. Afonskii VK, Berlin AA, Yanovskii DM. “Effect of thermolysed anthracene preparation on the thermal and photo-oxidative degradation of polyvinly chloride (PVC)”. Polymer Sci. U.S.S.R., 8(4), 767-771, 1966.
  3. Amorasa M, Manaresi P, Lugaresi L. “Contribution to the knowledge of polypropylene as material for aqueous solution containers with pharmaceutical use”. Boll, Chim. Farm., 102(11), 789-800, 1963.
  4. Amsbury WP, Lee WW, Rowan JH, Walden GE. “X-Ray fluorescence tables”. U.S. At Energy Comm., 17,206, 1964.
  5. Flory PJ. ‘’Fundemantal principles of condensation polymerization’’. Research laboratory, The Goodyear Tire and Rubber Company, Akron Ohio, 155-156, 1946.
  6. Othmer K. Concise Encylopedia of Chemical Technology, 8, 789-793, 1985.
  7. Othmer K. Concise Encylopedia of Chemical Technology, 8, 458-459, 1985.
  8. Othmer K. Concise Encylopedia of Chemical Technology, 5, 195-208, 1985.
  9. Sener S, ‘’The Catalyst Effect of Ba, Mn and Pb Soaps on Paraffin oxidation at Various Temperatures”. MSc Thesis, Ege University, Izmir, Turkey, 1996.