Vakaların hepsinde tatmin edici sonuçlar alınmış olup, sadece son 3 ün kullanıldığı bir vakada %15'lik bir nekroz saptanmıştır.Nekrotik bölümün konservatif tedavi uygulanarak iyileşmesi sağlanmıştır.
📌 3 Key Takeaways
🎯
Objective & Hypothesis:zTransvers rektus abdominus myokutan (TRAM) flep, memenin uzak otojen doku kullanılarak rekonstrüksiyonunda en çok tercih edilen yöntemdir.
📊
Key Findings & Data:Bu makalede Ege Üniversitesi Plastik Cerrahi Kliniğinde 1993-1997 yılları arasında pediküllüTRAM flep ile rekonstrükte edilmiş 12 vaka sunulmuştur.
💡
Conclusion & Impact:Vakaların hepsinde tatmin edici sonuçlar alınmış olup, sadece son 3 ün kullanıldığı bir vakada %15'lik bir nekroz saptanmıştır.Nekrotik bölümün konservatif tedavi uygulanarak iyileşmesi sağlanmıştır.
🔬Design:Research Article
📍Scope:Comprehensive Sample
⚙️Variables:Domain Parameters
Özet
zTransvers rektus abdominus myokutan (TRAM) flep, memenin uzak otojen doku kullanılarak rekonstrüksiyonunda en çok tercih edilen yöntemdir. Bu flep, göğüse ya süperior epigastrik vasküler pedikülle transpose edilir, ya da serbest doku olarak transfer edilir. Bu makalede Ege Üniversitesi Plastik Cerrahi Kliniğinde 1993-1997 yılları arasında pediküllüTRAM flep ile rekonstrükte edilmiş 12 vaka sunulmuştur. Vakaların hepsinde tatmin edici sonuçlar alınmış olup, sadece son 3 ün kullanıldığı bir vakada %15'lik bir nekroz saptanmıştır.Nekrotik bölümün konservatif tedavi uygulanarak iyileşmesi sağlanmıştır.
🔖
Cite This Article
ALPER, M., GÜRLER, T., ÖZEK, C., GENÇOSMANOĞLU, R., SONGÜR, E., AKIN, Y., ÇAĞDAŞ, A. (1998). Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, Cilt: 6 Sayı: 2, 1–1. https://ajindex.com/articles/1013303