Journals / İktisat Politikası Araştırmaları Dergisi / 2016 / Cilt: 3 Sayı: 2

AVRUPA’DA SİGORTA PRİM ÜRETİMİ GELİR VE SATIN ALMA GÜCÜ ARASINDAKİ UZUN DÖNEM DENGE İLİŞKİLERİ

Pages
1–16
Publication Date
2016-07-04
DOI
-
🏛️Bibliographic metadata and full text access for this article are provided via DergiPark.
DergiPark Record ↗

Özet

Sigorta ürünlerine olan talep sıklıkla analiz edilse de, sigorta şirketlerinin temel fon kaynakları olan prim üretimleri konusundaki çalışmalar fazla değildir. Bugüne dek yapılan çalışmaların çoğu tek bir ülkenin sigorta sektörünü ele almıştır. Bu çalışmada 32 Avrupa ülkesinde sigorta şirketlerinin toplam prim üretimleri ile kişi başına gelir ve kişi başına satın alım gücü arasındaki uzun dönem ilişkiler araştırılmıştır. 1992-2012 dönemini kapsayan yıllık verilerle yapılan analizlerde alternatif panel eşbütünleşme testleri kullanılmıştır. Elde edilen bulgular, değişkenlerin eşbütünleşik olduklarını ve aralarında uzun dönemde bir denge ilişkisi bulunduğunu göstermektedir.

Keywords
🔖

Cite This Article

Tunay, N., Tunay, B. (2016). AVRUPA’DA SİGORTA PRİM ÜRETİMİ GELİR VE SATIN ALMA GÜCÜ ARASINDAKİ UZUN DÖNEM DENGE İLİŞKİLERİ. İktisat Politikası Araştırmaları Dergisi, Cilt: 3 Sayı: 2, 1–16. https://doi.org/-

📄 Full Text PDF Viewer

References (1)

  1. Alhassan, A. L., ve Biekpe, N. (2016). “Determinants of Life Insurance Consumption in Africa”, Research in International Business and Finance, 37, 17-27.