Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 13

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Cumhuriyet-dicle-inönü üniversitesi eğitim fakültesi ilköğretim bölümü öğrencilerinin öğrenme stilleri ve öğrenme stillerini farklılaştıran sosyo-ekonomik faktörler

Yazar kurumları :
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği1
Görüntülenme :
939
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmanın amacı, Cumhuriyet, Dicle, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümlerinde okuyan öğrencilerin “Öğrenme Stillerini” belirlemektir. Araştırma için gerekli olan veriler, A.David Kolb tarafından geliştirilen “Öğrenme Stilleri Envanteri” ile toplanmıştır. Araştırmanın örneklemi 936 öğrenciden oluşmaktadır. Veriler “Varyans Analizi” (F) Testi, Tukey,LSD Testi ve (T) Testi kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda; Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler ve Türkçe Öğretmenliği öğrencileri daha çok “Aktif Yaşantı” ve “Soyut Kavramsallaştırma” öğrenme biçimlerini benimsemişlerdir. Ayrıca bu öğrenciler, “Yerleştiren-Ayrıştıran”, ”DeğiştirenÖzümseyen” öğrenme yeteneklerine sahiptirler. Öğrencilerin Öğrenme Stilleri ile öğrencilerin cinsiyetleri, öğrenci ailelerinin barındıkları yerler, öğrencilerin doğum yerleri, öğrencilerin barındıkları yerler, mezun oldukları okullar, babalarının gelir seviyesi, anne ve babalarının eğitim düzeyleri ve anne ve babalarının meslekleri arasında anlamlı farklılıklar bulunmuştur.

Özet İngilizce :

The purpose of this study is to investigate the learning styles of the Cumhuriyet ,Dicle,Inönü Universty Education Faculty Primary Teaching students.The data for this study was collected by means of the “Learning Styles Inventory” who developed by A.David Kolb. The research sample is consisted of 936 students. The data were analyzed with variance, Tukey and LSD and (T) test.The results of the analysis showed that the students of primary teaching and social teaching and Turkish teaching and mathematics teaching and science teaching preferred active experience and abstract conceptualization. These students have “Accomodating-Covering” and “Diverging-Assimilating” learning styles. The learning styles of students showed meaningful differences with the sexuality of students ,the residence place of their family , the birth place of students, the residence place of students,the schools which they graduated, the level of income of their fathers,the professions of their fathers and mothers and the education level of their fathers and mothers.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :