Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim Bilimleri Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 9 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Girişimcilik ve yenilik ilişkisi

Yazar kurumları :
Pamukkale Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1, İnönü Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi2
Görüntülenme :
668
DOI :
Özet Türkçe :

Çalışmada girişimcilik ve yenilik ilişkisi irdelendikten sonra, araştırma ve geliştirmenin önemi üzerinde durulmuştur. Daha sonra da dünyadaki ve Türkiye'deki yenilik ve araştırma ve geliştirme (arge) faaliyetleri konusundaki gelişmeler anlatılmıştır. Çalışmanın alan araştırması Anadolu'daki sanayileşme süreci içerisinde yer alan beş kentte yapılmıştır. Bu iller Kayseri, Malatya Gaziantep, Kahramanmaraş ve Denizli'dir. Araştırmayla ilgili hipotezler doğrultusunda girişimcilerin demografik özellikleriyle, yenilik ve ar-ge için kaynak ayırma durumları, işletmelerin işçi sayısına göre büyüklüğü ile yenilik ve ar-ge için kaynak ayırma durumları ve son olarak da işletmelerin fizibilite çalışması yapmalarıyla ar-ge ve yenilik için kaynak ayırma durumları arasında istatistikî bir farklılığın olup olmadığı test edilmiştir.

Özet İngilizce :

In the study, the importance of research and development (R&D) has been emphasized after the relationship between entrepreneurship and innovation was explored. Then, developments about the innovation and R & D activities in the world and in Turkey have been discussed. Field research of the study has been done in five cities in Anatolia which are in the process of industrialization. These cities are Kayseri, Malatya Gaziantep, Kahramanmaraş and Denizli. Related to the research hypotheses, whether there is a statistical difference between demographic characteristics of entrepreneurs and innovation and resource allocation for R& D conditions, between sizes of enterprises by the number of workers and innovation and resource allocation for R & D conditions, and finally between doing feasibility studies and innovation and resource allocation for R & D conditions have been tested.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :