Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim Bilimleri Dergisi

Yıl 2013 , Cilt 11 , Sayı 21

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Eğitim olgusunun yöneticilerin iş görme anlayışlarına etkisi: türkiye’de yabancı dilde eğitim veren orta eğitim kurumları mezunları üzerine bir araştırma

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uluslar arası Ticaret ve Lojistik Bölümü1
Görüntülenme :
607
DOI :
Özet Türkçe :

Bireyin toplumsallaşmasında, ailenin, eğitim alınan okulların ve sonrasında çalışma yaşamının önemli etkileri vardır. Bu çalışma, aile ve iş yaşamının dışında eğitim hayatının, bireyin toplumsallaşması, değerlerinin oluşması üzerindeki etkisini ölçmeyi amaçlamaktadır. Çalışmada eğitim sisteminin ve bu sistemin uygulayıcısı olan okulların, bireyler üzerinde toplu bir etki yaratarak benzer bir toplumsallaşmaya neden olacağı ve ortak bir değerler sistemini oluşturacağı varsayımı hâkimdir. Araştırma varsayımına göre, oluşan ortak değer sisteminin sonucu olarak da bireylerin iş yaşamlarında başvurdukları iş görme anlayışlarında okulların etkisini görebilmek mümkün olacaktır. Bu amaçla, araştırma tasarımına uygun olarak seçilmiş eğitim kurumlarının, bireylerin iş yaşamları üzerindeki etkisini görebilmek amacıyla mezunlarının iş görme anlayışlarına olan etkisi ölçülmeye çalışılmıştır.

Özet İngilizce :

The educational background, together with family and work sphere, has an inevitable influence on the individual socialization. This research seeks to survey the influence of the educational background, apart from family and work environment, on the socialization and value formation stages of individual. The research focuses on the assumption that the education system through schools, as its means, could build up an aggregate effect and create a similar socialization and a common value system. According to this assumption, via this common value system, it is possible to see the effects of schools on the transaction of business of individuals. For this, it was aimed to survey the effects of education institutions, selected according to the research design, on the transaction of business of the graduates.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :