Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yeni Fikir

Yıl 2009 , Cilt 1 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

3984 sayılı radyo ve televizyonların kuruluş ve yayınları hakkında kanun çerçevesinde görsel ve işitsel kitle iletişiminde tekelleşme yasağı

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı1
Görüntülenme :
576
DOI :
Özet Türkçe :

Bir ülkede hukukun üstünlüğünden ve hukuk devleti anlayışının yerleşmesinden söz edebilmek, diğer başka sebeplerle birlikte demokratik bir rejimin varlığını gerekli kılar. Gerçek demokrasinin ise çoğulculuk kavramı üzerine kurulduğu zaman oluşabileceği söylenebilir. Çoğulcu demokrasi çeşitliliğin ve farklılığın devletin en üst kademesinden tabana doğru yayılması ya da yayılma imkânının hukuk çerçevesinde her an var olması ile mümkündür. Bir sistemin çoğulcu oluşu değişik çıkar ve düşüncelerin bağdaşmasını, dolayısıyla da sosyal ve ekonomik düzeyi farklı grupların seslerini, ortaya çıkarabilmelerini sağlar.

Özet İngilizce :

Mentioning the superiority of law and establishing the concept of law in a country require the existence of a democratic system. The existence of pluralist democracy is only possible when it is provided for every epartment of government from tip to toe and when it is so in the frame of law. A pluralist system makes it possible for everyone to live together regardless of ideas and views, enabling different roups with different social and ecomonical levels to state their ideas freely. According to European Court of Human Rights, pluralism is a sytem which forms information that are ready to be transmitted by public without being exposed to any cencorship.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :