Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yardım ve Dayanışma Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 1 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Stratejik planlama, stratejik yönetim ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma genel müdürlüğünde sosyal yardım politikalarına yönelik gerçekleştirilen projeler

Yazarlar :
Yazar kurumları :
T.C. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü / İstatistik Araştırma ve Tanıtım Dairesi1
Görüntülenme :
687
DOI :
Özet Türkçe :

Kamu hizmetlerinin daha etkin hale gelebilmesi için, kamu yöneticileri, stratejik yönetimi yararlı bir araç olarak kullanabilirler. Günümüz dünyasının kamu örgütlerinde temel amaç, topluma en iyi hizmeti en verimli ve etkin şekilde sunacak strateji ve yöntemlerinin geliştirilmesidir. Böyle bir yönetim anlayışı içinde örgütün iç süreçleri ile dış çevre faktörleri arasındaki etkileşimler dikkate alınarak, örgüt esnek ve şeffaf bir yapı içerisinde faaliyette bulunur. Stratejik yönetim, kamu örgütlerine özellikle vizyon, misyon ve değerler bağlamında katkıda bulunarak, faaliyetlere belirli bir istikamet verir. Bu şekilde kamu örgütleri geleceklerini önceden belirleme ve buna göre çalışmalarını yönlendirme olanağına kavuşur. Stratejik planlama; bir yandan kamu mali yönetimine etkinlik kazandırırken, diğer yandan kurumsal kültür ve kimliğin gelişimine ve güçlendirilmesine destek olacaktır. 5018 sayılı Kanunda stratejik plan, kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içerir. Bu çalışmada, kamuda stratejik yönetimin tanımı, özellikleri, kapsamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Stratejik Planlama dönemine dair amaç ve hedeflerin tespitine ilişkin yöntemler ile amaç ve hedeflere ulaşmada uygulanan projelere yer verilmektedir.

Özet İngilizce :

In order for public services to become more efficient, public managers can use strategic management as a useful tool. The main purpose of today’s public organizations is to develop the best and most effective strategies and methods in order to offer the best service to the society. With such a management perception, interactions between the organization’s internal and external factors are taken into account and the organization will operate in a flexible and a transparent structure. Strategic management gives a specific direction to activities by contributing to the public organizations in terms of vision, mission and values. In this way, public organizations will have the opportunity to predetermine their futures and redirect their activities accordingly. Strategic planning will bring efficiency to public financial management while supporting and strengthening the development of corporal culture and identity. Code no 5018 on strategic plan includes public administrations’ aims, fundamental principles and policies, goals and priorities, performance measures, ways to follow to achieve these goals and resource distribution. This study looks at the definition, characteristics and scope of strategic management in the public sector as well as the goals and objectives of strategic planning period of the General Directorate of Social Assistance and Solidarity. The methods applied in achieving the goals and objectives with the determination of the projects are also given.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :