Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yardım ve Dayanışma Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 1 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Gönüllü gençlere göre yaşlılara yönelik toplumsal temelli bakım ve destek hizmetlerindeki öncelik alanları

Yazar kurumları :
Ankara Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü1, Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü2
Görüntülenme :
615
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışma gençlere göre evde yalnız yaşayan yaşlılara yönelik toplumsal temelli bakım ve destek hizmetleri açısından öncelikli alanların belirlenmesi amacıyla planlanmış ve yürütülmüştür. Araştırmaya yaşlılara bakım hizmeti vermeye gönüllü olan 117 üniversite öğrencisi katılmıştır. Gönüllü gençler yalnız yaşayan yaşlıların ziyaretçi sayısını artırmak için insansal ve materyal kaynakları destekleme, korku ve yalnızlık gibi sorunlarına yönelik duygusal destek sağlama gibi toplumsal temelli bakım ve destek hizmetlerini öncelik olarak değerlendirmektedirler. Cinsiyet değişkeni gençlerin yaşlılara yönelik toplumsal temelli bakım ve destek hizmetlerindeki öncelik sıralamasına ilişkin değerlendirmelerini etkilemektedir.

Özet İngilizce :

This study is planned and carried out in order to determine voluntary people’s view of the priority fields in terms of community based care and support services for elderly people who are living alone at home. The study consists of 117 university students who want to serve for elderly care voluntarily. Voluntary young people evaluate primarily the community-based care and support services e.g supporting human and capital resourses of elderly people living at their home to increase the frequency of visits and; providing emotional support directed to problems like fears and loneliness. Gender effects young peoples’ evalutions regarding the priority sequencing in community based care and support services towards elderly people.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :