Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yalova Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2012 , Cilt , Sayı 4

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yeni (duyuşsal) reklam iletileri bağlamında “göstergeleri” okumak: göstergebilimsel yöntemden yararlanarak bir reklam iletisi çözümlemesi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı1
Görüntülenme :
744
DOI :
Özet Türkçe :

Reklamlar içerdikleri metinsel ve görsel öğeleri ile sürekli tüketiciler ile iletişime geçmektedir. Günümüzde postmodern reklam iletileri altında sunulan mesajlar, ürün ve hizmetlerin tanıtımını gerçekleştirmenin yanı sıra, belli bir yaşam tarzını ve ideolojik içeriğini de tüketiciye/alıcıya aktarmaktadır. Bu çalışmada Audi markasının A5 Sportback modelinin dergide yayınlanan reklamı, duyuşsal reklam iletisine örnek olarak seçilmiştir. Bu çalışmada göstergebilim ilkelerinden faydalanarak reklam metninde anlamın nasıl tasarlandığı, nasıl verildiği ve nasıl iletildiği araştırma konusu olarak ele alınmaktadır. Bu çerçevede seçilen örnek reklam iletisinin göze yönelik görüntüsel ve dilsel göstergelerin düzenleniş, eklemleniş biçimlerine ve içeriğin biçimine göre geniş bir boyutta göstergebilimsel çözümlemesi gerçekleştirilmektedir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Advertisements constantly provide the communication with consumers in terms of their visual and textual elements. The messages delivered under the postmodern advertising not only say what type of function products and services have but at the same time they promote the life style and ideological content, attributing certain meanings to a particular product. In this study, the printing advertisement of Audi A5 Sportback has been studied as an affective ad message. It particularly focuses on how messages in the ads are designed and delivered by taking advantage of semiological principles. Summarily, the semiological analysis of the ad message selected has been conducted according to the formulation, articulation and content types of visual and linguistic signs.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :