Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yalova Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 5

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Milliyetçilik ve dil dil milliyetçiliğinin başari ve başarisizliklari

Yazar kurumları :
Yalova Üniversitesi1
Görüntülenme :
650
DOI :
Özet Türkçe :

Milliyetçilik fikri, 20. ve 21. yüzyıllara damgasını vuran, dünyanın birçok yerinde tarihi yeniden şekillendiren, siyasi inançların en başarılısı ve en etkilisi olarak karşımıza çık-maktadır. Milliyetçilik ideolojisi içerisinde dilin önemli bir yere sahip olduğunu görmek-teyiz. Çünkü ulus-devlet oluşumunda milli bütünlüğün sağlanması ve ortak değerlerin oluşturulmasında dil önemli bir konuma sahiptir.

Bu kısa çalışmada, dil ve milliyetçilik ilişkisinden hareketle, dil’in etnik kimlik ve ulus inşasının oluşumundaki yeri ve önemi ile milliyetçilik akımlarında oynadığı rol genel hatları ile incelenecek, bu bağlamda dil milliyetçiliğinin başarı ve başarısızlıkları ele alınmaya çalışılacaktır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

We encounter that the idea of nationalism is the most successful and most influential belief that is re-shaping the history in many parts of the world leaving a mark in the 20th and 21 century. We see that language has an important role in the idea of nationalism because language takes an important place in ensuring national unity in the formation of a nation-state and common values.

In this short study, regarding the relationship between nationalism and language, the place and importance of ethnic identity and in the formation of a nation structure as well as its role in nationalism has been examined in general lines while in this context, the success and failures of language nationalism will be attempted to discussed.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :