Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Vergi Sorunları Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 299

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yeni gvk tasarisina göre kat karşiliği veya hasilat paylaşim sözleşmesine istinaden arsa teslimlerinin vergilendirilmesi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
A1
Görüntülenme :
532
DOI :
Özet Türkçe :

Uzun yıllardır uygulanan Gelir Vergisi Kanunu ile 21 Haziran 2006 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Kurumlar Vergisi Kanununu tek bir kanun altında birleştirmeyi amaçlayan “Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı” TBMM gündemine alınmıştır. Söz konusu tasarı ile mevcut Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu daha kısa ve öz olarak düzenlenmekte ve öteden beri sorunlu olan bazı konularda yeni yasal düzenlemeler öngörülmektedir. Bu düzenlemelerden biri de kat karşılığı inşaat işleridir. Yapılması öngörülen düzenleme ile kat karşılığı inşaat işlerinde var olan tereddütlü konular ortadan kaldırılacaktır. Ancak, yapılacak olan düzenlemenin beraberinde yeni sorunlarında ortaya çıkması muhtemeldir.

Özet İngilizce :

“Income Tax Law Draft” of which purpose is to combine the Income Tax Law in effect for a long time and the Corporate Tax Law published in the Official Gazette dated 21/06/2006 under a single law has been brought to the agenda of the Parliament.  With this draft law, the current Income and Corporate Tax Law are arranged more briefly and new legal arrangements are anticipated for some issues which are discussed all along. One of these arrangements is the construction operations against flat.  With the arrangement made, the uncertain issues seen in the construction operations against flat will be solved. However, new problems may occur together with the arrangement to be made.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :