Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Vergi Sorunları Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 296

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

özkaynak yöntemine göre değerlenen iştiraklerin özkaynaklarinda gösterilen gelir ve gider unsurlari ve diğer kapsamli gelirler tablosu

Yazarlar :
Yazar kurumları :
A1
Görüntülenme :
851
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmamızın amacı “Diğer Kapsamlı Gelirler” tablosu aracılığıyla “Özkaynak Yöntemine Göre Değerlenen İştiraklerin ve İş Ortaklıklarının Özkaynaklarında Muhasebeleştirilen Gelir ve Giderlerin” işletmelerin bireysel ve konsolide mali tablolarda gösterimini örneklemektir. “Uluslararası Muhasebe Standardı 28: İştirak ve İş Ortaklıklarındaki Paylar” (UMS 28) standardı bir iştiraki veya iş ortaklığı bulunan bir işletmenin iştiraki veya iş ortaklığındaki paylarını ve buradan elde edilen gelir ve giderlerin muhasebesini bireysel finansal tablolarda ayrı, konsolide finansal tablolarda ayrı raporlamayı öngörmektedir. İşletmelerimizin önemli bir çoğunluğunda mutlaka bir iştirak veya iş ortaklığı bulunmaktadır. Önemli bir kısmında ise bağlı ortaklığı bulunduğu için konsolide mali tablolar düzenlenmektedir.  İşte bu yazıda konsolide finansal tablo düzenleyen işletmelerin bireysel ve konsolide bilançolarında ve  Kapsamlı Gelir Tablolarında iştiraklerin ve iş ortaklıkların raporlanması örneklenmektedir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

The objective of our study is to exemplify the demonstration of “Income and Expenditures Accounted For in Shareholders’ Equity of Affiliates and Business Partnerships Valued According to the Equity Method” in individual and consolidated financial statements of companies through the “Other Comprehensive Income” statement. “International Accounting Standard 28: Shares in Affiliates and Business Partnerships” (IFS 28) Standard envisages reporting the shares of a company in its affiliates or business partnerships and the accounting of incomes and expenditures acquired from these separately in individual financial statements and consolidated financial statements. A majority of our companies have an affiliate or a business partnership. Also, consolidated financial statements are made in a considerably majority of them since they have subsidiaries. This text exemplifies the reporting of affiliates and business partnerships in the individual and consolidated balance sheets and Comprehensive Income Statements of companies which are preparing financial statements.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :