Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Vergi Sorunları Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 293

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kontrol edilen yabancı kurum düzenlemesinin yurt dışına yapılan ödemeler ve vergilerin yasallığı ilkesi yönünden değerlendirilmesi

Yazar kurumları :
A1
Görüntülenme :
693
DOI :
Özet Türkçe :

Kontrol Edilen Yabancı Kurum (KEYK) düzenlemeleri küreselleşen dünyanın bir gerçekliğidir. Küresel ekonomik aktörler ile ülkelerin mali egemenliklerinin en önemli göstergesi olan vergilendirme yetkilerinin sınırı konusunda sorun yaşanmaktadır. Bunu aşmanın bir yolu olarak vergi sistemlerine vergi cennetleriyle mücadeleyi dahil eden ülkeler, kontrol edilen yabancı kurumlara ilişkin düzenlemelerde etkin ve her an değişen ekonomik verilere uyum sağlayabilecek bir yapıya ihtiyaç duymaktadırlar. Ancak bu durumda da hukuki yönden vergilendirme yetkisinin kullanımında dayanağını anayasadan alan yasallık ilkesi ile kontrol edilen yabancı kurumlar ve bunlara ilişkin düzenlemelerin birlikte irdelenmesi gerekmektedir.

Özet İngilizce :

Controlled Foreign Companies (CFC) regulations are reality of the globalized world. There has been a problem against the global economic actors at the limits of the power of taxation which is the most important element of the fiscal sovereignty. Countries which are struggled against tax havens need regulations which have to be effective. It has been needed to explicate the relations among the power of taxation, tax havens and the CFC in a view of the principles of the legality of taxation which is based on the constitution.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :