Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Vergi Dünyası Dergisi

Yıl 2013 , Cilt , Sayı 377

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Oecd model vergi anlaşmasının 26’ıncı maddesi ile vergi konularındaki idari yardım sözleşmesinin bilgi değişimi maddelerinin karşılaştırılması

Yazarlar :
Yazar kurumları :
A1
Görüntülenme :
743
DOI :
Özet Türkçe :

Uluslararası ekonomik ilişkiler ve çok uluslu şirketlerin sayısı arttıkça, uluslararası vergi konuları da önem kazanmaktadır. Bunun etkilerini vergi mevzuatımızda da görmek mümkündür. Ancak bütün bu hükümlerin işlerlik kazanabilmesi için gerekli olan şey bilgi değişimidir. Bu çerçevede hazırlamış olduğumuz çalışmamızda, bilgi değişimi konusundaki uluslararası sözleşmelerde yer alan hükümler karşılaştırılmıştır.

Özet İngilizce :

International taxation issues have gained importance as the number of multinationals have increased and as the international economic relations have developed. It is very easy to see the effects of this importance in our national tax laws. Hence, tax information exhance is essential for the implementation of those tax laws. In this paper, which has been prepared within the framework of this essentiality, provisions in the international agreements was compared.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :