Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi ( Eski adı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi )

Yıl 2011 , Cilt 7 , Sayı 14

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

The analyzation of the concept of quality examined through a model under the approach to value engineering which is defined as a contemporary management technique

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Trakya University Institute of Social Sciences Business Administration1, Sofia University The New Communication2
Görüntülenme :
736
DOI :
Özet Türkçe :

Value engineering can be expressed as a contemporary management technique which has an expanding area of usage as time goes by and therefore its importance is understood better as the days go by. We tried to explain the role of quality within the scope of value engineering that is performed in this study. Firstly, the history of value engineering and its basic framework is examined, and second, the concept of quality and all aspects of the total quality management are explained. In the model section which is the third part, the concept of quality within the scope of value engineering, the relationship between value and quality, and the examination of the model which is included in the basic elements of value engineering, are considered one by one. Review for the concept of quality within the scope of value engineering is carried out by means of a model which is created by taking into consideration the basic elements of the value methodology.

Özet İngilizce :

Değer mühendisliği gün geçtikçe önemi daha iyi anlaşılan ve kullanım alanı genişleyen bir çağdaş yönetim tekniği olarak ifade edilebilir. Gerçekleştirilen bu çalışmada, değer mühendisliği kapsamında kalitenin rolü ifade edilmeye çalışılmaktadır. Çalışmada ilk olarak, değer mühendisliği tarihi ve temel çerçevesi incelenmiş, ikinci olarak ise kalite kavramı ve toplam kalite yönetimi konuları ifade edilmeye çalışılmıştır. Üçüncü kısım olan model bölümünde, değer mühendisliği kapsamında kalite kavramının nasıl bir konum aldığı değer ve kalite ilişkisine ilişkin bir model aracılığı ile ele alınmış ve değer mühendisliğinin temel unsurları kapsamındaki bu modelin ne ifade ettiği belirtilmiştir. Değer mühendisliği kapsamında kalite kavramının incelenmesi, değer metodolojisinin temel unsurları dikkate alınarak oluşturulan bir model aracılığı ile gerçekleştirilmiştir.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :