Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi ( Eski adı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi )

Yıl 2012 , Cilt 8 , Sayı 15

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Outlet alışveriş merkezlerinden alışveriş yapanların bu alışveriş merkezleriyle ilgili algılamaları: safranpark outlet alışveriş merkezi örneği

Yazar kurumları :
Karabük Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü1
Görüntülenme :
640
DOI :
Özet Türkçe :

Perakendecilik sektörü her geçen gün farklı yöntemlerle tüketicilere daha geniş alışveriş seçenekleri sunma adına değişim göstermektedir. Daha geniş ortamlarda daha çok çeşitle alışverişi bir zevk haline getirmeyi amaçlayan perakendeciler, müşteri sayılarındaki artışla başarılı olduklarını ispat etmektedir. Bu gelişmeler ışığında bir perakendecilik türü olarak fabrika outlet mağazaları pazardaki yerini almaktadır. Fabrika outlet mağazaları, hem üretici ve hem de tüketici açısından önemli faydalar sağlamaktadır. Konu, perakendeciliğin gelişimi açısından ele alındığında ise tüketiciye ürün sunan perakendecilerin çok farklı formatlarda ortaya çıkmaları tüketiciler açısından algılama farklılıklarını meydana getirmektedir. Bu araştırma yeni ve popüler bir perakendecilik formatı olan outlet alışveriş merkezlerinin tüketiciler tarafından algılanmalarını konu edinmektedir. Araştırma kapsamında bir outlet alışveriş merkezini ziyaret edenlere anket uygulaması yapılmakta ve elde edilen verilere çeşitli analizler uygulanmaktadır. Araştırma sonucunda tüketicilerin bir outlet alışveriş merkezinden en çok, kaliteli ve uygun fiyatlı yemek hizmeti alma konusundaki istekleri ön plana çıkmaktadır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Retailing sector changes day by day to provide consumers with wider shopping alternatives in a number of ways. Retailers, who aim to turn shopping into a pleasure in wider environments and with many varieties, prove their success as the total number of their customers increases. In the light of these developments, outlet shops take their place in the markets as a type of retailing method. Factory outlet shops are of great benefit for both consumers and manufacturers. When the case is considered with regards to the development of retailing, the result shows that the emergence of retailers with different formats of promotion lead to differences in perception for consumers. This research studies the perception of outlet shopping centers as a new and popular format of retailing by the consumers. Within the scope of this research, poll method is used as a tool of collecting data with the visitors of an outlet shopping center and various analyses are applied to the acquired data. As a result of the research, the desire of consumers for high quality and affordable food services from outlet shopping centers is placed forefront.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :