Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi ( Eski adı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi )

Yıl 2009 , Cilt 5 , Sayı 9

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Ortak bir değer olarak su ve su etiği

Yazar kurumları :
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1
Görüntülenme :
624
DOI :
Özet Türkçe :

Yaşamın vazgeçilmez bir parçası olan su, ekolojik, biyolojik, sosyolojik, kültürel ve daha birçok yönden büyük bir öneme sahiptir. Su, insanların, bitkilerin ve hayvanların tümünün yaşamlarını sürdürebilmelerinde mutlak suretle gereksinim duydukları kimyasal bir madde olmanın yanı sıra, yaşam destek sistemlerinde, ekonomik gelişmede, toplumların gönencinde ve kültürel değerlerde bütünleyici bir rol oynamaktadır.
Canlı ve cansız varlıklar için bu denli önemli bir bileşen olan suya etik bir değer olarak yaklaşmak, bu yazının temel konusunu oluşturmaktadır. Burada temel gaye, bu kabulün bugün için artık kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu açıkça ortaya koyabilmektir. Çünkü suya ilişkin sorunların üstesinden gelinilmesi isteniyorsa, bu yönde bir etiğin yaratılmasına ihtiyaç vardır.

Özet İngilizce :

Being an indispensable part of life, water has great ecological, biological, sociological and cultural importance in addition to its importance in other areas. Besides being a chemical substance that is definitely required by human beings, plants and all animals to sustain their lives, water plays a complementary role in life support systems, economic development, social prosperity and cultural values.
Approaching water, which is so important for both animate and inanimate beings, as an ethical value, comprises the basic subject of this article. The main aim here is to clearly show that this recognition is an inevitable necessity for today’s life. In order to overcome the problems related to water, a water athic needs to be established.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :