Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi ( Eski adı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi )

Yıl 2012 , Cilt 8 , Sayı 16

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kobi’lerin finansal risk algı düzeyine yönelik bir araştırma: isparta-burdur illeri örneği

Yazar kurumları :
Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF, Turizm İşletmeciliği Bölümü1, Süleyman Demirel Üniversitesi Isparta MYO, Finans, Ban. ve Sig. Böl.2
Görüntülenme :
658
DOI :
Özet Türkçe :

Ekonomilerin temel öğesi olan KOBİ'ler, istihdam ettikleri işgücünden, gerçekleştirdikleri yatırımlara, yarattıkları katma değere ve ödedikleri vergilere kadar birçok açıdan ekonominin en önemli yapıtaşları olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer taraftan risk; iş hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. KOBİ' lerin maksimum kara ulaşabilmeleri, faaliyet göstermiş oldukları iş kollarında karşı karşıya kaldıkları riskleri doğru yönetebilmeleri ile mümkün olacaktır.Tüm işletmelerde olduğu gibi KOBİ' lerin karşılaştıkları her fırsat beraberinde riskleri de getirmektedir. Bu nedenle KOBİ' lerin "sürdürülebilir büyüme" hedeflerine ulaşmalarında risklerini etkin bir şekilde belirlemek, ölçmek ve yönetmek son derece önemli hale gelmiştir. Bu çalışmada KOBİ'ler ve KOBİ'lerin finansal risk olgusunu ölçmeye yönelik Isparta ve Burdur illerine yönelik bir uygulama yapılmıştır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Small and Medium Sized Enterprises, the main indispensable component of all economies, play an important role in every economy with their employment power their investments, accretion value they created and taxes they paid. On the other hand, risk is an indispensable part of business life. Small and Medium Sized Enterprises'(SME's) reaching the most productive state would be possible through managing the risks they faced in a correct way in all businesses As in all enterprises, all the opportunities which SME's have bring risks with them. For that reason, it is essential to determine, measure and manage the risks of Small and Medium Sized Enterprises effectively for the aim of "sustainable growth". In this study,SME's and phenomenon of financial risks of SME's is searched in Burdur and Isparta.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :