Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Trafik ve Ulaşım Güvenliği Dergisi

Yıl 2014 , Cilt 1 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türkiye’de trafik kazalarının count data modeli ile incelenmesi

Yazar kurumları :
Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Sivil Mühendislik Bölümü1 Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü2, Atatürk Üniversitesi, Mühendislik Fakült
Görüntülenme :
968
DOI :
Özet Türkçe :

Trafik kazaları, ülkemizde sebep olduğu maddi ve manevi kayıpların büyüklüğü ile sürekli olarak büyüyen ve acil eylem gerektiren önemli sağlık ve sosyal sorunlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Karayolu kaza problemi; toplum sağlığı problemi, ekonomik problem, sosyal problem ve trafik problemi gibi tüm gerçek boyutlarıyla algılandığı zaman ancak başarı sağlanabilecektir. Bu çok boyutlu karayolu güvenliği problemi konusunda özellikle son yıllarda çözüm odaklı önemli istatistiki çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışma ile 81 il ve 2008, 2009 ve 2010 yılları (hem yatay kesit hem de zaman serisi) için trafik kaza sayısına etki eden faktörler ‘Panel Count Data’ modelleri kullanılarak incelenmiştir. Aynı zamanda da trafik kaza sayısına etki eden bu faktörlerin birimsel etkileri gösterilmiştir. Kaza sayılarındaki değişkenliğin illerin bulunduğu yedi coğrafi bölge arasında farklılığa neden olduğu bulunmuştur.

Özet İngilizce :

Constantly growing intangible and material losses by traffic accident are unfortunately identified as one of the major emerging health and social problems in Turkey. Imperative actions are needed that account for both public health and economic problems along with social strains simultaneously to reduce the number of traffic accidents. Solution oriented major statistical approaches have now emerged to account for multi-dimensional problems of road safety in worldwide in recent years. In this study, factors affecting the number of traffic accidents in 81 cities in subsequent 2008-2010 years were examined using various panel count data models. Meanwhile, marginal effects of factors on the number of traffic accident were derived along with their standard errors. Results indicate that the number of traffic accidents varies significantly across seven geographic regions of the country.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :