Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 4 , Sayı 17

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yapısalcılığın bazı öğeleri ve edebiyat teorisine uygulaması

Yazar kurumları :
In Department of English, Brock University1, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, E_itim Fakültesi, Ortaöğretim Sosyal Alanlar E_itimi Bölümü, Türk Dili ve Edebiyatı ABD2
Görüntülenme :
786
DOI :
Özet Türkçe :

Yapısalcılık, yirminci yüzyıl sosyal bilimler ve insan bilimlerinde uygulanan bir düşünme tarzı ve çözümleme yöntemi veya çeşitli akademik disiplinlere genel bir yaklaşımdır. John Lye bu makalesinde "Yapısalcılığın Bazı Ögeleri ve Edebiyat Teorisine Uygulaması" konusunu incelemektedir. Metin, "I-Genel lkeler", "II-Yapısalcılık, Kültür ve Metinler", "III-Yapısalcılık ve Edebiyat" ve "IV-Yapısal Analiz" gibi alt başlıklardan oluşmaktadır. Yazar Yapısalcılığın bazı ögelerinden bahsetmekte ve onları edebiyat teorisine uygulamaktadır. Bu metin edebiyat bilimine önemli katkıda bulunacağı için çevrilmiştir.

Özet İngilizce :

Structuralism is a mode of thinking and a method of analysis practiced in 20th century social sciences and humanities or it is a general approach in various academic disciplines. In this article John Lye has dealt with the subject of "Some Elements of Structuralism and its Application to Literary Theory". Text has consisted of subtitles as "I-General Principles", "II-Structuralism, Culture and Texts", "III-Sturcturalism and Literature" and "IV-Structural Analysis". Author has mentioned from some elements of structuralism and has applied to literary theory them. This text is translated for it will importantly contribute to the literary science.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :