Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 4 , Sayı 17

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Tanzimat sonrası türk edebiyatında tepe kavramı ve simgesel değerleri

Yazar kurumları :
Ordu Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü1, Ordu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı2
Görüntülenme :
763
DOI :
Özet Türkçe :

Türk edebiyatının Tanzimat'tan Cumhuriyet'e uzanan sürecine özellikle üç edebiyat anlayışı damgasını vurmuştur: Tanzimat edebiyatı, Servet-i Fünun edebiyatı, Millî edebiyat. Bu dönemlerin edebî eserlerinde zamanla dönemleriyle özdeşleşmiş mekânlar vardır. Bu mekânların hepsi de bir tepe olan Çamlıca, Tepebaşı ve Metristepe'dir. Bu tepeler simgesel bir anlam kazanarak temsil ettikleri edebiyat anlayışlarını karşılamak üzere kullanılmıştır. Biz bu makalede sözü edilen üç tepenin edebiyatımızdaki simgesel anlamları üzerinde duracağız.

Özet İngilizce :

Especially three literature approaches have left its stamp on the period of Turkish literature from Tanzimat to Republic: literature of Tanzimat, literature of Servet-i Fünun and national literature. There are places indentified with time periods in the literary work of this term. All of these places are peaks such as Çamlıca, Tepebaı and Metristepe. These peaks have been used to meet the representing approach of literature by gaining as symbolic meaning. We will dwell on the symbolic meaning of these three peaks mentioned in this essay.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :