Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 4 , Sayı 19

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Stadyum: benzerlikler, koşutluklar ve izdüşümler

Yazar kurumları :
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü1, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Yönetimi Anabilim Dalı2
Görüntülenme :
563
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışma kapsamında spor, mimari, tarih, sosyoloji, psikoloji, siyaset, iletşim, ekonomi, pazarlama gibi bilimlerin ilgi alanına giren ve disiplinlerarası bir nitelik arz eden stadyum kavramı konu edilmektedir. Bu balamda öncelikli olarak stadyum kavramına açıklık getirilmekte ve stadyumlar mimari tasarımları üzerinden incelenmektedir. Ardından stadyum kavramının tarihsel gelişimi mercek altına alınmakta ve kavramın evrimi dönemsel kodlarla ilişkilendirilerek açıklanmaktadır. Çalışma, stadyum kavramının semantik bir okumayla incelenmesi ve stadyum içindeki dünyanın tüm boyutları ile ortaya konması ile son bulmaktadır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Within the scope of this study, the concept of stadium is discussed, which is related to certain sciences such as sports, architecture, history, sociology, psychology, politics, communications, economics, marketing and has interdisciplinary characteristics. Within this context, first the concept of stadium is clarified and stadiums are analyzed on the basis of architectural designs. Then, the historical development of the concept of stadium is put under the scope and the evolution of the concept is explained, linking it to the cyclical codes. The study is concluded with the examination of the concept of stadium through a semantic reading and the presentation of stadiums with all aspects.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :