Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 3 , Sayı 10

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Bir müziksel terapi modeli olarak ‘etkileşimli ritim tekrarı alıştırması’nın otistik spektrum bozuklukları olan çocuklardaki problem davranışların azalmasındaki etkileri

Yazar kurumları :
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi1, Emlak Bankası Konutları2
Görüntülenme :
964
DOI :
Özet Türkçe :

Bu makalenin amacı bir müziksel terapi modeli olarak Etkilesimli Ritim Tekrarı Alıstırması [ERTA]’nın otistik spektrum bozuklukları olan çocuklardaki problem davranısların azaltılmasındaki etkilerini sorgulayan deneysel çalısmanın sonuçlarını tartısmaktır. Bu makalede kullanılan veriler, birbirinden farklı problem davranısları olan iki katılımcı çocuk ile gerçeklestirilen uygulamalardan ve ailelerin çocuklardaki problem davranıslara odaklı gözlemlerinden elde edildi. Çocuklarla gerçeklestirilen ERTA uygulamalarından elde edilen basarı düzeylerine ait veriler ailelerinin gözlemlerinden elde edilen problem davranıs degisimlerine ait verilerle karsılastırıldı. Sonuçta, ERTA uygulamalarının, otistik spektrum bozuklukları olan çocuklardaki problem davranısların azaltılmasında etkili oldugu görüldü.

Özet İngilizce :

The aim of this article is examine the effects of Interactive Rhythmic Repetition Exercice [IRRE] as a model of musical therapy towards reduction the problem behaviors of children with autistic spectrum disorders. The data used in this article obtained from applications with two autistic participants and from the families observations focused on problem behaviors of children. Achievement levels of children in IRRE applications compared with problem behaviors changing obtained from families observations. IRRE, as it showed with results obtained from applications executed with participants children, is a model of musical theraphy that provide for effectively reduction the problem behaviors of children with autistic spectrum disorders.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :